laat jouw energie weer stromen

Verbind met de Wijsheid van jouw Hart, laat jouw Energie stromen en kom in jouw Kracht!
"Herinner wie je werkelijk bent"

Healing Reading Selfhealing Counseling

ook op Afstand of Online
 

en Cranio-Sacraal Ontspanning

Voor: Zingeving - Focus - Zelfkennis - Balans - Energie - Levenslust - Bewustwording - Grenzen

In geval van: Burn-out - Stress - Vermoeidheid - Jezelf kwijt - Intuïtie verbeteren - In contact komen met jouw Gevoel en jouw Kracht - Wie ben je echt?

Cranio-Sacraal Ontspanningsbehandeling

Een door dr. John Upledger, osteopaat in Amerika, ontwikkelde behandelmethode, die gebaseerd is op het bestaan van het cranio-sacrale systeem.

Het Cranio-Sacrale Systeem ontleent haar naam aan het cranium (schedelbeenderen) en het sacrum (heiligbeen) waartussen het centrale zenuwstelsel opgesloten ligt. Dit zenuwstelsel bestaat uit de hersenen, het ruggenmerg en het dikke vlies dat daaromheen zit. Binnen dit geheel circuleert, ritmisch, het hersenvocht, dat via een pompsysteem binnenin de hersenen wordt gereguleerd. Door deze ritmische in- en uitgaande golfbeweging, bewegen, uiteraard minimaal, de schedelbeenderen, de wervels en het heiligbeen. Doordat de hersen- en ruggenmergvliezen deel uitmaken van het bindweefselsysteem is deze beweging dus ook in het bindweefsel waarneembaar en daar werken we mee.

De werking van dit cranio-sacrale systeem is perfect, ware het niet, dat een mens in de loop van zijn of haar leven lichamelijke dan wel emotionele trauma's oploopt.

De lichamelijke trauma's kunnen veroorzaakt worden door de geboorte, een val of een ongeluk en resulteren in een minimale verschuiving. Deze verschuiving veroorzaakt, door een veranderde druk, een disbalans binnen het systeem. Dit kan tot gevolg hebben: houdings- en bewegingsproblemen; leer- en gedragsproblemen; coördinatie- en spraakstoornissen; concentratieproblemen.

De emotionele trauma's (b.v. onverwerkte jeugdherinneringen, te grote werkdruk, verlies door scheiden of overlijden), zetten zich, wanneer ze niet de kans hebben gehad verwerkt te worden, vast - als spanning - in het geheugen van het bindweefsel en/of de spieren. Dit geeft op die manier een disbalans in het systeem.

Het lichaam heeft een groot vermogen, zichzelf, ondanks opgedane trauma's, in balans te houden. Wanneer de "rek" er echter uit raakt door te veel, dan kunnen zich kwalen gaan aandienen, die al in een veel vroeger stadium hun oorsprong hadden en daardoor "vergeten" zijn.

De behandelmethode is erop gericht de weefsels uit te nodigen zich hun oorspronkelijke bewegingsvrijheid te herinneren en spanningen los te laten. De manier waarop dit gebeurt is door hele subtiele bewegingen met de handen.

Zodra ergens in het systeem ontspanning ontstaat, zal dat effekt hebben op het ritme en dus op het totale systeem. Het zelfgenezend vermogen wordt aangesproken. Daar de hypofyse, de grote regelaar van het hormonale systeem, binnenin de hersenen ligt, heeft een behandeling ook effekt op het hormonale systeem.

Wanneer een cranio-sacraal behandeling? In geval van rug- en nekklachten (b.v. whiplash), burn-out, depressies, fybromyalgie en spanningen heb ik in de praktijk mogen ondervinden dat deze behandelwijze een gunstig effect heeft. Maar ook wanneer er behoefte is aan diepe ontspanning, die verder gaat dan alleen het lichaam. Ik heb gemerkt dat mensen in deze bewustzijnsstaat vanuit zichzelf een helderheid ervaren, die hen verder helpt en inzicht geeft.

Enige uitspraken van clienten: ---- Alsof ik gewiegd wordt. ---- Diepe ontspanning. ---- Ik voel me completer. ---- Ik kan beter bij mezelf blijven. ---- Ik heb daarna heerlijk ontspannen geslapen. ---- Meer energie. ---- Emotionele ontlading. ---- Ik heb gevoeld dat ik moe ben. ---- De pijn is weg.

Wat nog te weten over een cranio-sacraal behandeling?

- Men ligt gekleed op een behandeltafel op een matras.
- Doe gemakkelijk zittende kleding aan, b.v. een jogging broek (dames: geen bh, corset of step-in).
- Na een eerste behandeling ervaart men meestal al ontspanning en/of zelfs afname van eventuele klacht(en).
- Voor een diepgaander effect en afhankelijk van de aard van mogelijke klacht(en) is het begrijpelijk, dat er meerdere behandelingen nodig zijn.
- Een sessie duurt ongeveer drie kwartier tot een uur en kost € 67,=.

Interesse? Stuur mij hier een e-mail met als onderwerp cranio-sacraal behandeling en graag data en tijden dat jij zou kunnen, dan kan ik alvast in mijn agenda kijken en neem ik zo snel mogelijk contact met jou op.