laat jouw energie weer stromen

Verbind met de Wijsheid van jouw Hart, laat jouw Energie stromen en kom in jouw Kracht!
"Herinner wie je werkelijk bent"

Healing Reading Selfhealing Counseling

ook op Afstand of Online
 

en Cranio-Sacraal Ontspanning

Voor: Zingeving - Focus - Zelfkennis - Balans - Energie - Levenslust - Bewustwording - Grenzen

In geval van: Burn-out - Stress - Vermoeidheid - Jezelf kwijt - Intuïtie verbeteren - In contact komen met jouw Gevoel en jouw Kracht - Wie ben je echt?

Hart-Hoofd Coherentie (Verbinding)


als zelfhulpmethode

 

Ik bied je een youtube geluidsopname van Gregg Braden aan over het belang hart en hoofd te laten samenwerken, de zgn. hart-hoofd coherentie. Als introductie en verduidelijking geef ik je vooraf een eigen vrije interpretatie, zodat je de youtube les en meditatie van Braden gemakkelijker tot je kunt nemen.

Het verhaal begint bij 40.000 speciale cellen, neuronen (de 'sensory neurites') in jouw hart, die lijken op hersencellen en gezamenlijk wel de kleine hersenen worden genoemd. Ze leren, denken, en herinneren onafhankelijk van onze hersenen. Voor wetenschappelijke onderbouwing van Dr. Fahad Basheer kun je deze link aanklikken. Het hart communiceert direct met ons in een eigen taal, die velen helaas niet meer 'verstaan', omdat wij het brein de overhand hebben gegeven. Deze hart-hersenen zijn de directe poort naar intuïtie, creativiteit, empathie en het onderbewustzijn. De weg via de grote hersenen (het brein) is veel langzamer, want passeert o.a. logika, angst, zelfachting, twijfel en ego. De meest ideale toestand is als we ons hart en ons hoofd in harmonie met elkaar kunnen laten functioneren, .

Ik nodig jou uit de volgende 3 stappen te zetten om dit te bereiken: het verbinden van hart en hoofd. Deze healing procedure, waartoe je in deze youtube meditatie uitgenodigd wordt verloopt in 3 stappen.
Stap 1) Richt je aandacht op je hart. Omdat het vaak moeilijk is dit zomaar te doen en niet in je hoofd te blijven is er een krachtig hulpmiddel. Waar je aanraking voelt, daar zal jouw aandacht naar toe gaan. Dus leg jouw hand op jouw hart en voel.
Stap 2) Volg jouw ademhaling en vertraag die. Door dit te doen geef je aan jouw lichaam de boodschap, dat het veilig is. Hierdoor zal de productie van stresshormonen afnemen en dus het gevoel van stress. Het zal jouw healing chemie in gang zetten, waardoor stoffen afgescheiden worden, die jouw immuniteit bevorderen, de veroudering afremmen en nog veel meer positieve effecten op jouw systeem hebben.
Stap 3) Gaat over voelen van de volgende emotie of een combinatie van de verschillende: Geven om iets of iemand, Waardering voelen voor iets of iemand, Dankbaarheid voelen voor iets of iemand en meevoelen met iets of iemand.
Door deze 3 stappen zal er een coherentie ofwel verbinding ontstaan tussen jouw hart en jouw hoofd. Het is de sleutel naar creativiteit, gemakkelijke verandering, flitsende nieuwe gedachten en snel en makkelijk leren ofwel super leren. Het zet bovendien 1300 biochemische reacties in werking, die jouw gezondheid bevorderen. Dit houdt niet op, op het moment, dat je stopt met de oefening. Er is wetenschappelijk bewezen dat de uitwerking nog 6 uur aanhoudt.

Ik zou het fijn vinden als je je ervaring met het toepassen hier met mij wilt delen.