laat jouw energie weer stromen

Verbind met de Wijsheid van jouw Hart, laat jouw Energie stromen en kom in jouw Kracht!
"Herinner wie je werkelijk bent"

Healing Reading Selfhealing Counseling

ook op Afstand of Online
 

en Cranio-Sacraal Ontspanning

Voor: Zingeving - Focus - Zelfkennis - Balans - Energie - Levenslust - Bewustwording - Grenzen

In geval van: Burn-out - Stress - Vermoeidheid - Jezelf kwijt - Intuïtie verbeteren - In contact komen met jouw Gevoel en jouw Kracht - Wie ben je echt?

 Immuunsysteem versterken

Of het nou vanwege virussen of andere zaken is, het is altijd goed om jouw immuunsysteem op orde te hebben. Hieronder wat tips om jouw immuunsysteem op een natuurlijke manier te versterken en te ondersteunen. Vele jaren en uren van doorlezen van informatie zijn aan het onderstaande voorafgegaan. Van al het hieronder staande zijn alleen de beta glucanen nog niet door ons geprobeerd. De rest weten we uit de praktijk dat het werkt, in ieder geval voor ons.

Vitamine D3 (cholecalciferol). De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor volwassenen van 10 mcg is veel te laag, zeker op onze breedtegraad en met veel binnen zitten. Ouderen en mensen met een donkere huid hebben nog meer behoefte aan suppletie, omdat ze de vitamine D, niet zo goed zelf kunnen aanmaken. Een suppletie tussen de 50 en 75 mcg wordt afhankelijk van leeftijd, omstandigheden en huidskleur dan ook aanbevolen. Om zeker te zijn over je vitamine D status, kun je bij jouw huisarts een test laten doen.

Waarom Vitamine D3? Het is een veelzijdige vitamine. Het ondersteunt het lichaam bij de opname van calcium uit de darm en op die manier het behoud van sterke botten en tanden. Het is goed voor de spieren en speelt op die manier een rol in de valpreventie bij 60-plussers. Het speelt een rol in celvernieuwing, de gemoedstoestand en het denkvermogen en is heel belangrijk in het goed functioneren van het immuunsysteem. Het helpt ook ontstekingen tegen te gaan of te verminderen. Bij Corona, waar de overmatige reactie in de longen met ontstekingen tot gevolg grote problemen oplevert, is vitamine D3 eigenlijk een must. Meer achtergrond over de goede werking van vitamine D? Dan raad ik je aan eens op de naam Prof.dr.med. Jörg Spitz te zoeken.

Naast vitamine D3 is het noodzakelijk vitamine K2 MK7 te nemen om calcificering van aderen te voorkomen. Kijk daarvoor op mijn pagina daarover.

Vitamine C , liefst Ester C, omdat die minder belastend voor de maag is. Vitamine C wordt meestal ook in veel te lage doseringen geadviseerd. Alleen een sinasappel per dag is echt niet voldoende. Om enig effect voor het immuunsysteem te bereiken zul je minimaal 1000mg per dag moeten nemen. Zelf neem ik 2 x 1000 en zo nodig 3 x 1000 mg.

Zink, is nodig om T-cellen, die in de thymusklier gevormd worden, te ontwikkelen. Deze T-cellen herkennen ziekteverwekkers en ruimen ze op. Zink is ook belangrijk om geestelijk in evenwicht te blijven. Je kunt zink het best nemen als Schüssler Celzout nr. 21 van VitaZouten, omdat deze in ionvorm zijn en daardoor het zink in de cel kan komen. Als je kiest voor een andere vorm van zink, dan is methionine de beste, maar om dan het zink in de cel te krijgen heb je aanvullend een zgn. ionofoor nodig, zoals Chloroquine (CQ), HydroxyChloroQuine (HCQ), Kinine, Quercetine (QCT). Lees over zink en immuunversterkende middelen ook op zelfzorgcovid19

Selenium als Schüssler Celzout nr. 26. Het is een belangrijke anti-oxidant. Verder essentieel voor de groei en het goed functioneren van hersenen, zenuwstelsel en het immuunsysteem. Selenium beschermt voorts tegen ouderdomsverschijnselen, houdt de spieren gezond, verhoogt de weerstand, beschermt tegen kanker en ondersteunt hart en bloedvaten. Een lage seleniuminname komt in Nederland veel voor, onder meer bij vegetariërs. Het zit in met name: Vlees, vis, eieren, paranoten, broccoli, kool, knoflook, paddenstoelen. Info:https://www.orthokennis.nl/nutrienten/selenium
Zie ook de aanvullende recente informatie van een bio-engineer over het grote belang van zink en selenium in het bestrijden van Covid-19, onderaan de pagina.

In veel gecombineerde vitamine/minerale preparaten zit vaak veel te weinig van alles en is de kwaliteit ook een punt. Neem liever alles los in een dosering die effectief is, anders is het gewoon weggegooid geld.

Beta-glucanen zijn breed inzetbaar o.a. bij kanker, maar zijn vooral heel belangrijk voor het immuunsysteem. Ze activeren namelijk zeer snel (al binnen enkele uren) de receptoren op de celwand van immuuncellen en dragen zo snel bij aan het opruimen van de ziekteverwekker. Ook bij infecties van de bovenste luchtwegen, wat in geval van Covid-19 of longontsteking interessant zou kunnen zijn.
Beta-glucanen komen voor in gist, haver en paddestoelen, maar kunnen ook als supplement verkregen worden. Uit paddestoelen is het meest zuiver. Wil je een goed supplement hebben dan moet de score 1,3 en 1,6 erop vermeld staan. Dat is de score van de actieve bestanddelen.

Echinacea extract van kruid en wortel. Echinacea purpurea verhoogt de weerstand tegen bacteriële en virale infecties, bevordert de activiteit van de witte bloedlichaampjes, voorkomt dat infecties zich uitbreiden en stimuleert het lymfesysteem.

Olijfbladextract heeft ook een sterke antivirale, anti-bacteriële en anti-schimmelwerking en is een sterke anti-oxidant. Het bestrijkt daardoor een breed spectrum van klachten, die gebaat zijn bij inname van dit extract. De werkzame stof is oleuropeïne.

Onderzoek alsjeblieft zelf, ook alles wat ik hierboven geschreven heb. Als je een ziekte hebt en al veel medicatie neemt dan is het goed om aanvullingen met jouw behandelaar te bespreken.

Verse gember, knoflook en kurkuma, liefst biologisch ondersteunen ook jouw lichamelijke welbevinden. Verder kun je nog denken aan Chlorella en Moringa

En natuurlijk water! Het liefst gevitaliseerd en dan bedoel ik niet het bronwater uit de fles uit de supermarkt. Er zijn vele producten daarvoor op de markt. Als je niet zo van het water drinken bent, kan het zijn, dat je gevitaliseerd water wel graag drinkt. Het smaakt zachter en beter. Je kunt ook altijd een schijfje citroen, gember of een takje munt, wat je maar lekker vindt,  in je waterkan doen en regelmatig een glas nemen.

Nog iets wat heel belangrijk is en op jouw hele systeem een goede uitwerking heeft is: Beweging en natuurlijk het liefst in de buitenlucht. Een wandeling van minimaal een half uur per dag zal je al goed doen.

En 'last but not least' ontspanningsoefeningen, meditatie of de basisoefeningen Selfhealing. Deze hebben eveneens een grote positieve invloed op het immuunsysteem. Met de basisoefeningen Selfhealing draag je ook nog eens bij aan een betere wereld. Zie mijn publicatie: nieuwe tijden onvermijdelijk

Uiteraard zijn er vast nog tal van andere middelen en methoden om jouw immuunsysteem op orde te krijgen. Één zeer belangrijke is het vrij nieuwe gegeven van het microbioom – de bacteriebevolking in je darmen, die wezenlijk van belang is voor jouw gezondheid. Wellicht een item voor een nieuwe blog.

Wat ondermijnt jouw immuunsysteem? Angst, stress, eigenlijk alle negatieve emoties. Maar daar is ook wat aan te doen. Jezelf bewust worden is de 1e stap. Zolang je niet bewust bent, kun je er ook niets aan veranderen. Stap 2 is actie. Stap 3 is de ommekeer en de stap naar een gelukkiger leven in connectie met jezelf. Bij stap 1 kan ik je helpen d.m.v. een Healing/Reading of de basiscursus Selfhealing. Stap 2: de actie zul jij zelf moeten ondernemen door het toepassen van wat ik je kan aanreiken en dan kom je uit bij Stap 3. Aan jou de keus.

BELANGRIJK NIEUWS: Hoe je jezelf eenvoudig en puur natuur kunt beschermen tegen virussen, parasieten en spike eiwit besmetting door middel van het drinken van dennen- en/of sparrennaaldthee. Deze informatie kwam mij onlangs onder ogen en deel dit daarom nu met jou. Het gaat met name om besmetting door Covid-19 en het door gevaccineerden overgebrachte spike eiwit, maar het is sowieso een uitstekend natuurlijk middel om jouw immuunsysteem te versterken. Dus lees ook de pagina over de dennennaaldthee.

Aanvullende informatie d.d.21 oktober 2021.
Professor Gijs Du Laing onderzocht 138 patiënten die werden opgenomen in de ziekenhuizen UZ Gent en AZ Jan Palfijn in België. Hij is een bio-ingenieur die is gespecialiseerd in micronutriënten zoals vitamines en mineralen. Hij kwam op het idee om te onderzoeken of er een relatie is tussen covid-19 en tekorten doordat uit eerdere studies blijkt dat dit wel geldt voor sommige andere virussen. Volgens Du Laing weten we al langer dat tekorten aan specifieke micronutriënten kunnen zorgen voor een toename van de ernst van een infectie, waardoor patiënten veel heviger ziek kunnen worden.

Patiënten die extreem ziek werden en/of zelfs overleden, bleken bij binnenkomst vrijwel allemaal een tekort te hebben van zowel zink als selenium. Meestal wordt er vitamine D of zink geadviseerd tegen corona, maar zink in combinatie met selenium wordt meestal niet genoemd. Dat is opmerkelijk, want ook uit eerdere studies bleek al dat suppletie met selenium en zink de overlevingskansen aanzienlijk zou kunnen verbeteren. Du Laing wijst er ook op dat de sterfte door corona veel lager was in regio’s in China waar men voldoende selenium in het bloed had.
 


Word ook lid van mijnTelegram kanaal

met vrijwel dagelijks een breed scala aan bewustmakende info, regelmatig astronieuws en mandala energie