laat jouw energie weer stromen

Verbind met de Wijsheid van jouw Hart, laat jouw Energie stromen en kom in jouw Kracht!
"Herinner wie je werkelijk bent"

Healing Reading Selfhealing Counseling

ook op Afstand of Online
 

en Cranio-Sacraal Ontspanning

Voor: Zingeving - Focus - Zelfkennis - Balans - Energie - Levenslust - Bewustwording - Grenzen

In geval van: Burn-out - Stress - Vermoeidheid - Jezelf kwijt - Intuïtie verbeteren - In contact komen met jouw Gevoel en jouw Kracht - Wie ben je echt?

Innerlijke Kinderen

Contact met Innerlijke Kinderen als Healing

(Publicatie: 6 december 2017)

Bewustwording van Innerlijke Kinderen en het contact daarmee is een diepgaande mogelijkheid
om oude patronen los te laten en weer energie te krijgen
.

Wat ik in mijn praktijk, maar ook in het dagelijks leven bij herhaling tegenkom is de rol die Innerlijke Kinderen spelen in iemands leven.

Het contact maken met je Innerlijke Kind(eren) is een onderdeel van de Voice Dialogue methode, waarin je als het ware een stem geeft of luistert naar de stem van de verschillende zgn. 'ikken' binnen jezelf.
Innerlijk Kind energiën ontstaan in de jeugd, soms als overlevingsmechanismen binnen het eigen systeem. Zolang ze niet herkend, erkend en gehealed worden in het volwassen leven blijven oude patronen van reageren, vanuit deze energiën onbewust een rol spelen.

Ik merk door met Innerlijke Kinderen te werken hoe fysiek de uitwerking van hun energie kan zijn.
Bijvoorbeeld de energie van het Angstige kind, dat niet voor zichzelf op durft te komen of eerlijk te zeggen wat het vind (vroeger ontstaan uit angst om dan geen liefde meer te krijgen of dat iemand boos wordt), maakt dat je ook fysiek in een kramp komt als je wordt uitgedaagd om je grenzen aan te geven. Vooral de angst voor de reaktie van de ander kan dan verlammend werken.
Maar als je dan als tegenpatroon maar aardig en begripvol blijft, ben je niet trouw aan jezelf. Je bent dan diep van binnen ook nog eens boos op jezelf, maar ook nog steeds bang.

In het betreffende voorbeeld bleken er dus verschillende Innerlijke Kinderen te zijn, die met dit patroon te maken hadden, namelijk De Angstige, de Aardige en de Boos op jezelf.
Nadat er contact was gemaakt met De Angstige, De Aardige en De Boos op jezelf, waardoor er al een verschuiving in het gevoel merkbaar was, bleek het nog niet helemaal klaar te zijn. Er bleek nog een gevoel van weekheid aanwezig te zijn en wel op het punt van begrip hebben voor de ander. Ook dit haalde het voor zichzelf opkomen en eerlijk zeggen wat je vind onderuit. Fysiek voelde dit voor de cliënt alsof die eerst stevig op twee benen stond en dan ineens blubberbenen kreeg.
Dit bleek de energie van nog een Innerlijk Kind te zijn, namelijk de Begripvolle, die altijd alles van de ander begrijpt en zich helemaal kan inleven hoe het voor een ander is. Ook dit zorgt voor ‘aardig’ gevonden worden en voorwaardelijke ‘liefde’ krijgen. De drie Innerlijke kinderen (De Angstige, De Aardige en De Begripvolle) liepen als het ware hand in hand om te zorgen, dat de cliënt overeind kon blijven, niet in de steek gelaten werd en toch nog ‘liefde’ zou krijgen.

Als dit voor jou herkenbaar is en de methode spreekt je aan, hoe kun je er dan mee omgaan?
Allereerst maak je contact met het gevoel wat er is, dan komt het betreffende Innerlijke Kind naar voren, tenminste als je oprecht bent in je bedoelingen. Je accepteert dit deel van jezelf helemaal, het is er gewoon en mag er helemaal zijn. Je laat het weten, dat je nu volwassen bent en dat ze je geen pijn meer kunnen doen. Dat dit betreffende Innerlijke Kind niet meer voor jou hoeft te zorgen, maar dat jij voor dit kind zult zorgen. Doe je dit met respect en liefde en dankbaarheid voor wat deze Innerlijke Kinderen voor je hebben gedaan, dan laat je ze doen wat ze eigenlijk willen doen.
Misschien is dat spelen of ergens rustig op een plekje zitten bijkomen van alles. Iets wat je zult merken is, dat je altijd meer energie krijgt. De energie die vrijkomt door het contact met de Innerlijke Kinderen, die volwassen taken hebben proberen te doen. Ze zijn vaak zo moe, soms uitgeput.

Als je het je symbolisch voorstelt is het eigenlijk heel simpel.
Stel je een vergadering voor, waarbij er één voorzitter is en de leden van de vergadering. Het is daarbij de bedoeling dat de voorzitter de vergadering goed leidt en iedereen evenveel ruimte geeft en zorgt dat iedereen aanwezig is.
De voorzitter, dat is de volwassene in jou. De leden, dat zijn al die Kind-delen in jou, die gehoord willen worden, of juist op de achtergrond blijven, maar ze willen toch eigenlijk allemaal wel gehoord en gezien worden. De volwassene moet op een zuivere manier leiding geven aan deze vergadering, anders wordt het chaos. Als de volwassene geen leiding geeft, maar deze uit handen geeft aan een enkel lid of meerdere leden, dan zullen andere leden zich niet meer veilig voelen. Dus is het heel belangrijk wie in jou de leiding heeft. Is dat de volwassene of is dat een kind-deel van jezelf?

Herken je iets van het bovenstaande en spreekt het jou aan, maar vind je het best lastig om dit alleen te doen?
Kijk dan eens bij mijn online Individuele Healing Coaching mogelijkheid. Ik begeleid jou dan in het proces of de stappen, zodat het veilig en gedegen kan gebeuren en jij meer ontspannen aanwezig kunt zijn.