laat jouw energie weer stromen

Verbind met de Wijsheid van jouw Hart, laat jouw Energie stromen en kom in jouw Kracht!
"Herinner wie je werkelijk bent"

Healing Reading Selfhealing Counseling

ook op Afstand of Online
 

en Cranio-Sacraal Ontspanning

Voor: Zingeving - Focus - Zelfkennis - Balans - Energie - Levenslust - Bewustwording - Grenzen

In geval van: Burn-out - Stress - Vermoeidheid - Jezelf kwijt - Intuïtie verbeteren - In contact komen met jouw Gevoel en jouw Kracht - Wie ben je echt?

energetische koorden

 

Je bent nodig! Kom in jouw Kracht!


- Energetische koorden -

(Publicatie: 22 oktober 2021)

Ieder mens heeft iets bij te dragen aan het geheel. Ieder mens heeft zijn of haar speciale kwaliteiten. Door je dit te realiseren en hier weer mee in contact te komen, kom je ook weer in jouw kracht, in verbinding met jouw Eigen Wijsheid, Liefde en Licht. Het is/wordt een positieve vicieuze cirkel. Elk stukje draagt bij aan een mooiere, positievere wereld!

Een belangrijk onderdeel alvorens in jouw kracht te kunnen komen is het schoonmaken of opruimen van energetische koorden.

Energetische koorden schoonmaken en/of opruimen in de praktijk

Twee voorbeelden van het belang van schoonmaken en/of opruimen van energetische koorden vanuit mijn praktijk.

Een cliënte van 34 jaar, die op het gebied van bewustwording nog niet veel gedaan had, kampte al vanaf ongeveer haar 13e met hypoglycemie, met alle gevolgen van dien, zoals eetstoornissen en te dik worden.
Ze was via internet op zoek gegaan en kwam erachter dat hypoglycemie te maken heeft met het 3e chakra en zocht toen naar een erkende aura-chakra therapeut.
In de sessie bleek inderdaad een koord te zijn vanuit haar 3e chakra naar het 3e chakra van haar moeder. Door haar zelf contact te laten maken met dit koord, het te gaan voelen, kijken wat het te zeggen heeft en de energie in het nu te zetten, kon er veel veranderen. De volgende fase was, om te kijken of het koord ook los kon. In dat stadium nog niet. Ik heb haar oefeningen aangereikt om dat zelf te kunnen doen als ze daar aan toe zou zijn.
Na 1 week meldde ze mij dat ze van de hypoglycemie af leek te zijn. Ze hoefde niet meer om de 2½ uur te eten. Ze had zelf het koord verwijderd.

Een cliënt van 43 jaar, die al heel veel had gedaan op het gebied van bewustwording en persoonlijke groei, had al 22 jaar last van zijn darmen en te veelvuldige ontlasting. Hij had al veel ondernomen om van zijn klachten verlost te worden, zoals acupunctuur, homeopathie, Bach Bloesem Remedies, Aloe Vera, Shiatsu Therapie en een Intensief Therapeutisch Traject bij het Borgmann College in Utrecht.
Via het internet en mijn toenmalige beroepsvereniging kwam hij bij mij. Ik voelde een koord bij zijn 2e chakra en dat dit koord met zijn vader en een hele ketting van generaties daarvoor te maken had, maar voelde ook dat ik dat niet moest zeggen. Hij mocht dat zelf ontdekken en ook met welk patroon het te maken had, namelijk niet kunnen zijn die je bent en daarover een schuldgevoel hebben. Hij ontdekte dit zelf tijdens de sessie, waardoor er heel veel bij hem in beweging kwam en een emotioneel proces in gang gezet werd, waarin ook de zelfmoord van zijn broer naar boven kwam.
Ook deze cliënt ruimde met de oefeningen, die ik meegaf op zijn eigen tijd en toen hij daaraan toe was, het koord volledig op. Ik hoorde later dat de klachten nog niet geheel over waren, maar dat er wel een stuk verlichting was. Daarvoor was er meer tijd en wellicht nog een sessie nodig.

Wat zijn energetische koorden en hoe ontstaan ze?

Hierboven kun je dus lezen over het belang van het bezig gaan met energetische koorden, maar wat zijn energetische koorden nou eigenlijk en hoe ontstaan ze?

Wat zijn energetische koorden en hoe ontstaan ze:
Wellicht heb je al eens gehoord over chakra's en aura's. Dat zijn onderdelen van ons energetische of fijnstoffelijke lichaam. Tot op heden zijn er nog niet zoveel mensen die dat fijnstoffelijke lichaam kunnen zien, maar grappig genoeg kunnen veel mensen het wel waarnemen via hun andere zintuigen. Dan weet je gewoon hoe die ander zich voelt of in elkaar steekt of je voelt het. Er zijn zelfs mensen die energie ruiken. In deze tijd zullen steeds meer mensen in staat gaan zijn deze gewaarwordingen bewuster te gaan ervaren.

De energetische koorden nu, zijn energetische verbindingen die ontstaan tussen twee mensen vanuit de diverse chakra's (energiewielen). Omdat elk chakra een andere functie binnen het energetisch systeem van het lichaam heeft, heeft ook elk koord wat vanuit een specifiek chakra ontstaat een specifieke achtergrond. Om een voorbeeld te geven: het derde chakra, ook wel plexus solaris genoemd, heeft een sterke verbinding met jezelf neerzetten. In een werksituatie kan het zijn, dat er vanuit deze energie een koord ontstaat met jouw werkgever. Op zich zou dat neutraal kunnen zijn. Echter, als er vanuit jou of de werkgever wellicht verwachtingen via dat koord gaan lopen, die door ofwel de één ofwel de ander, niet waargemaakt (kunnen) worden, dan kan daar op den duur een fysiek probleem uit ontstaan en dan is het goed om naar zo'n koord te gaan kijken.
Daar zijn diverse oefeningen voor, die ik tijdens de online Individuele Selfhealing Cursus of online Selfhealing Cursus aanreik en waarin we elk chakra met bijbehorende koorden afzonderlijk behandelen.

Ook kan het zijn dat er tijdens een online Individuele Healing Coaching een energetisch koord als knelpunt naar voren komt. Voorbeelden daarvan heb je hierboven kunnen lezen. In deze voorbeelden kun je lezen dat een koord een fysieke uitwerking heeft gekregen.
Echter kan het ook op psychisch vlak invloed hebben, waardoor het je kan belemmeren, je niet vanuit je eigen weten kunt handelen, dingen doet/onderneemt die eigenlijk niet echt bij jou horen om maar een paar voorbeelden te noemen.

Ontstaan koorden nu zomaar en altijd met iedereen?


Nee, zeker niet. Het is niet zo dat als jij in de stad loopt je dan ineens allemaal koorden met iedereen die daar 'toevallig' ook liep hebt 'opgelopen'. Een koord ontstaat altijd tussen twee mensen op hetzelfde chakra niveau. Er zal een zekere betrokkenheid vanuit een bepaalde verbinding moeten zijn, zoals in een gezin, het werk of een relatie.

Je kunt je voorstellen dat het bezig gaan met koorden veel kan betekenen voor het weer in jouw eigen Kracht komen, waardoor je meer in balans bent en jouw talenten beter aan bod kunnen komen.

 

Verhoging van jouw frequentie of trilling

Een mooie bijkomstigheid van het werken met energetische koorden, is, dat je hiermee tevens jouw frequentie ofwel energetische trilling verhoogt. Dat heeft als voordeel dat het jouw algehele welbevinden zal verbeteren. Maar niet alleen dat, het zal ook recht doen aan degene waar je dat koord mee hebt. Dat zijn dan al twee personen, die hun frequentie kunnen verhogen. Ik zeg bewust kunnen, omdat je alleen voor jezelf die keuze kunt maken en nooit voor een ander. Maar in ieder geval draag jij wel bij aan het vrijmaken van de weg daartoe.

Het verhogen van de frequentie van één persoon heeft directe invloed op het collectieve frequentie of trillingsniveau.