laat jouw energie weer stromen

Verbind met de Wijsheid van jouw Hart, laat jouw Energie stromen en kom in jouw Kracht!
"Herinner wie je werkelijk bent"

Healing Reading Selfhealing Counseling

ook op Afstand of Online
 

en Cranio-Sacraal Ontspanning

Voor: Zingeving - Focus - Zelfkennis - Balans - Energie - Levenslust - Bewustwording - Grenzen

In geval van: Burn-out - Stress - Vermoeidheid - Jezelf kwijt - Intuïtie verbeteren - In contact komen met jouw Gevoel en jouw Kracht - Wie ben je echt?

 

Moed

Geplaatst: 29 november 2017

Ik kwam onlangs een stukje tekst tegen, wat ik ooit op een papiertje gekrabbeld had. Graag wil ik deze tekst met je delen. Waarschijnlijk kwam deze tekst uit een boek van Karen Hamaker en gaat over het 8e huis in de horoscoop. Aangezien ik drie planeten in het 8e huis heb, was onderstaande nogal herkenbaar.

De tekst:
"Moed is niet de afwezigheid van wanhoop, maar juist het vermogen om door te gaan ondanks de wanhoop. Voelen, dat je je innerlijke bestemming moet volgen, ook al weet je niet waar die heen leidt."

Persoonlijk heb ik dit vele malen in mijn leven in diverse situaties ondervonden en mijn intuïtie of innerlijke gevoel van wat wel of niet goed was gevolgd, ook al was ik niet 100% zeker.
Voorbeeld 1:mijn oudste zoon werd op zijn toenmalige lagere school alsmaar geklassificeerd als 'fijne motoriek niet goed genoeg ontwikkeld', terwijl hij thuis met de kleinste lego de mooiste dingen kon maken. Ook de proeven wezen in de ogen van de school op ondermaatse capaciteiten. Een test wees uit dat hij naar het BLO (bijzonder lager onderwijs) zou moeten. Omdat ik voelde dat dit niet klopte ben ik mij toen via boeken uit de bibliotheek gaan verdiepen wat dit onderwijs inhoudt en voor wat voor kinderen. Ik herkende mijn zoon er niet in. Voorts ben ik nog bij de directeur van een dergelijke school gaan praten om nog meer in te kunnen schatten of dit voor mijn zoon de juiste plek zou zijn. Als dit echt zo was geweest had ik zeker niet van hem geëist dat hij een voor hem te hoog niveau zou moeten doen, daar ging het voor mij helemaal niet om. Het ging er voor mij om dat hij zich thuis en gelukkig zou voelen. Uiteindelijk wilde ik kijken of hij op een gewone, reguliere school beter zou gedijen. De school waar hij op zat was namelijk nogal alternatief van opzet qua aanbod van leerstof.
Wat ben ik blij dat ik mijn gevoel, tegen de verdrukking in, gevolgd heb. Altijd als ik hem uit zijn vorige school ophaalde vroeg ik hoe hij het gehad had en dan wist hij eigenlijk niet goed wat hij gedaan had. Op de nieuwe, reguliere school vertelde hij enthousiast uit zichzelf, dat hij b.v. aardrijkskunde had gehad, of rekenen. Het was duidelijk voor hem, er was structuur en dat had hij blijkbaar nodig.

Voorbeeld 2: mijn middelste zoon, nog baby, kroop/schoof nog op de grond in de kinderkamer rond. Op enig moment zat er bloed in zijn ontlasting. De onderzoekende kinderarts wilde bij hem met een flexibele slang van onder en van boven een inwendig onderzoek doen, omdat hij niet zeker was wat het kon zijn. Ik heb gezegd, ondanks angst en twijfel dat het iets ernstigs zou kunnen zijn, dat ik mijn kind die traumatiserende ingreep niet wilde laten ondergaan. Mijn gevoel zei of schreeuwde eigenlijk: NEE!
Wel heb ik al die tijd zijn ontlasting laten onderzoeken. Later bleek dat hij een stukje glas had binnengekregen. Wat was ik blij dat ik, ondanks zelfs druk van onze huisarts, mijn gevoel heb gevolgd.

Voorbeeld 3: al lange tijd had ik regelmatig erge last van mijn rug, wat later bleek, als gevolg van de eerste bevalling. Een beroemde professor uit China bekeek het en vond dat ik naar het ziekenhuis moest, want hier kon hij niets mee. Ik liep op dat moment helemaal scheef, maar voelde bij mijzelf, naar het ziekenhuis, dat gaan we dus niet doen. Ik heel mijzelf wel. Ik had inmiddels al de healing opleiding gedaan. Dit innerlijk besluit heeft mij zo goed geholpen, dat gaandeweg de rugpijn verdween. Ik heb zelfs daarna nog heel veel fysieke arbeid verricht, aerobic les gegeven en jarenlang bewust bewegen op muziek, een 3e zwangerschap op 44 jarige leeftijd, zelf nog onze diverse verhuizingen gedaan en verbouwingen en tuinen aangelegd. Als het aan die professor had gelegen was ik in het ziekenhuis beland en waarschijnlijk had ik dan ook een operatie ondergaan. Ik ben er zeker van dat ik dan al die dingen niet meer had kunnen doen, die ik nu nog wel gedaan heb.

Vele malen meer stond ik in mijn leven voor keuzes of situaties, waarbij ik best angst had, twijfel of niet zeker was maar mijn innerlijke gevoel gevolgd heb ondanks wat anderen vonden.
In mijn Publicaties zul je bemoedigende stukjes vinden, die jou kunnen helpen en handreikingen kunnen geven om - ondanks angst, twijfel, onzekerheid of wanhoop - door te kunnen gaan.

Wil je hulp om afgestemd op jouw energie antwoorden en steun te krijgen, dan kan dat via een healing-reading (op afstand). Wil jij meer actief betrokken zijn kijk dan eens bij de Individuele Healing Coaching.
Wil je dichter bij jezelf komen, sterker worden, beter naar jezelf leren luisteren en daardoor goed voor jezelf zorgen, zodat je vanuit die kracht en liefde ook een waardevoller medemens voor jouw omgeving zult zijn. Doe dan de Basiscursus Selfhealing 'Thuiskomen bij jezelf' van 4 online lessen van ieder een uur.Wil je dit liever individueel kunnen doen, omdat dat beter past in jouw situatie, kijk dan eens bij Individuele Selfhealing Cursus.