laat jouw energie weer stromen

Verbind met de Wijsheid van jouw Hart, laat jouw Energie stromen en kom in jouw Kracht!
"Herinner wie je werkelijk bent"

Healing Reading Selfhealing Counseling

ook op Afstand of Online
 

en Cranio-Sacraal Ontspanning

Voor: Zingeving - Focus - Zelfkennis - Balans - Energie - Levenslust - Bewustwording - Grenzen

In geval van: Burn-out - Stress - Vermoeidheid - Jezelf kwijt - Intuïtie verbeteren - In contact komen met jouw Gevoel en jouw Kracht - Wie ben je echt?

logo Rememberyourself

Nieuwsbrieven Rememberyourself nrs. 32, 33 en 34

De uittreksels uit deze nieuwsbrieven heb ik op 18 januari 2021 als publicatie geplaatst.

Uit de nieuwsbrief 32 van 20 maart 2020 - Tools en advies

De onwerkelijke situatie waar we nu world-wide mee te maken hebben, brengt emoties, angsten, mogelijkheden en uitdagingen naar boven, die anders niet zo gemakkelijk naar buiten of in uitvoering zouden kunnen komen. Ik denk hierbij aan thuis werken, verandering van inkoop- en eetpatroon, onderwijs op afstand, in contact komen met prioriteiten ook op economisch vlak, nog beter je gezondheid in acht nemen en je over informeren. Maar ook emoties intens ervaren en er niet voor weglopen, maar ze te leren kennen om te groeien in bewustwording van jezelf. Het zijn jouw emoties. In nieuwsbrief 34, hieronder, geef ik je gratis tips hoe je ermee om zou kunnen gaan.
Mocht ook jij door alle nieuws en de extreme omstandigheden meer angst ervaren dan anders, dan is een healing/reading op afstand een uitstekend hulpmiddel om daar uit te geraken en weer bij jezelf te komen. Jouw eigen energie gaat weer stromen, waardoor je uit de verkramping komt.

Wil je alvast zelf aan de slag dan is EFT (Emotional Freedom Technique) juist nu een belangrijk en eenvoudig hulpmiddel. Je kunt jezelf in enkele minuten bevrijden en steeds opnieuw. Is dat niet fantastisch! Hier vind je een beschrijving hoe EFT werkt en hoe je het toepast.

Wij zijn een samenstelsel van verschillende energieën, die ik hier simplistisch weergeef:
* Ons lichaam, dat ons de mogelijkheid geeft onze dromen, opdracht en lessen te kunnen ver- of invullen, wat de reden is waarom wij de keuze hebben gemaakt om naar Aarde te incarneren, dus een lichaam van vlees en bloed aan te nemen. Ons voertuig.
* Onze ziel, hoger zelf die sturing geeft aan deze dromen, opdracht en lessen en jou ingevingen geeft als je daar voor open staat of leert staan.
* Ons energetisch lichaam, dat verbonden is met zowel ons fysieke lichaam als met de Bron.
Contact maken met deze drie onderdelen is de basis in mijn cursussen Selfhealing.
Symptomen, oneffenheden, disbalans oftewel niet congruent zijn met jouw dromen, opdracht of te leren lessen, zijn al in het energetisch lichaam aanwezig, voordat het zich in het fysieke lichaam uit. Je zult hieruit kunnen concluderen dat het belangrijk is contact te hebben met jouw energetisch lichaam.

Sommigen van mijn lezers weten al hoe je dit doet, omdat ze mijn cursussen hebben gevolgd. Ik spoor diegenen, die deze oefeningen al kennen aan, om ze juist in deze tijd toe te passen. Ga ervoor zitten en stroom energie! Doe je basisoefeningen! Je zult je echt beter voelen en wat van de angstenergie kunnen laten transformeren, waardoor je weer in je kracht kunt komen en niet verlamd blijft zitten.
Dat is niet het enige positieve aan het doen van de basisoefeningen. Ze hebben ook een positieve inwerking op jouw immuunsysteem, dat hierdoor sterker zal worden.

Maar weet je dat je met het doen van de oefeningen ook de planeet en de mensheid helpt helen. Dat klinkt heel groots, en dat is het ook. Je zult het beseffen als je het doet, misschien niet meteen, maar zeker als je er mee verder gaat. Het vraagt misschien in het begin een kwartier van jouw tijd. Maar als je eenmaal zit en je voelt een weldadige energie, dan wil je echt wel langer blijven zitten. Doe dit dan wel op een moment, dat je niet gestoord kunt worden. Als je dit eenmaal in jouw systeem hebt, kun je overal à la minute, die energie voelen en de oefeningen in turbo speed doen.

Kijk voor de grap eens naar dingen die je doet en niet zo goed voor je zijn en hoeveel tijd je daar mee bezig bent.

Uit: Nieuwsbrief 33 van 11 juli 2020

Hopelijk gaat het goed met je en ben je de afgelopen periode ongeschonden doorgekomen. Toch zal het behoorlijk ontwrichte leven, dankzij het Coronavirus en het gekozen beleid, om het maar even plat uit te drukken, ook op jou in meer of mindere mate impact hebben gehad. Gelukkig begint alles weer wat 'normaler' te worden. We gaan maar liever niet wennen aan het 'nieuwe normaal'. Een term die onze premier zo graag bezigt. Maar een meer introspectieve levenshouding is op zich niet verkeerd. Het levert nieuwe vergezichten, maar ook mogelijkheden dichterbij.

Ben je moe, gespannen, rusteloos, veel in je hoofd en weinig contact met je lichaam? Luister dan eens naar dit audiofragment van 1,5 minuut, een gratis geleide ademhalings- en grondingssessie.
 

Uit: Nieuwsbrief 34 van 6 december 2020

Allereerst hoop ik dat het goed met je gaat. Het is alweer een half jaar geleden, om precies te zijn 11 juli, dat ik mijn laatste nieuwsbrief aan jou stuurde. Inmiddels zitten we weer middenin de corona perikelen. Terwijl ik dit schrijf denk ik aan mijn stukje over crisis en het oog van de orkaan. Daar is het stil. Waar het stil is kun je weer bij jezelf komen, pas op de plaats maken en opnieuw richting bepalen. En hopelijk weer op je zielepad komen. Zie ook mijn publicatie: Spijt en Dromen.

Graag wil ik jullie nog deelgenoot maken van een gebeurtenis die op 21 december staat te gebeuren. De samenstand van de Planeten Jupiter en Saturnus in het teken Waterman. Dit is een unieke gebeurtenis. Niet de conjunctie (samenstand), dat gebeurt eens in de ongeveer 20 jaar, maar wel dat ze visueel voor ons
op 0.1 graad van elkaar verwijderd zijn, dus elkaar voor het oog vanaf de aarde waarneembaar overlappen. Dat gebeurt slechts eens in de 800 jaar.
Wat het nog specialer maakt is dat deze samenstand nu plaatsvindt in het teken Waterman. Het teken van vrijheid, vriendschap, gemeenschap en ook nieuwe technologieën. Jupiter voelt zich daar prima in thuis, want die is van de uitbreiding en horizon verbreden. Saturnus voelt zich hier wat minder op zijn gemak, want die is van de structuur en controle. Ik zie het persoonlijk echter als nuttig, zodat de vernieuwingen, die ongetwijfeld gaan plaatsvinden, redelijk gestructureerd en rustig kunnen verlopen en niet tot al te grote chaos zullen leiden. Hierdoor zal een bepaalde mate van stabiliteit blijven gewaarborgd binnen de energie van Waterman. Het zal in dezen vooral gaan om de stabiliteit binnen jezelf te vinden, verbonden met het grote geheel vanuit een meer egoloze benadering.
Ik vermoed dat meer mensen behoefte gaan krijgen aan bewustwording, zelfkennis en persoonlijke ontwikkeling om de stabiliteit in zichzelf te vinden en/of te ondersteunen. Ik ben dan ook blij dat ik daartoe kan bijdragen en zelf al een lange weg hierin heb afgelegd. Een kijkje op de homepage van mijn site geeft je een overzicht van mijn bijdrage.

Nu Corona. In 2009 de Mexicaanse varkensgriep. Wat hebben we niet geleerd? Ik heb toen ook een stukje geschreven als advies en dat doe ik nu weer. Ook al is het af en toe nog zo moeilijk, omdat we via de media continue met informatie gebombardeerd worden, die angst-energie opwekt, om dan niet in de angst te schieten. Maar wat kun jij daar dan mee?
Neem even de tijd en kijk dan naar jouw angst, is die echt van jou? Hoe ziet die eruit? Wat raakt het aan? En wat kun je doen om het weer los te kunnen laten? Ertegen vechten heeft geen zin, want het is er. Accepteer je angst, zie die in de ogen. Verander wat je kunt veranderen, b.v. je eet- en leefgewoontes. Misschien zou het goed zijn als je meer vitamines neemt en bepaalde supplementen, waardoor jouw immuunsysteem verbetert.
Tip: vitamine C, (zelf neem ik 2 x 1000 mg pd, Ester C is beter voor de maag), vitamine D3, zink (ik neem het in de vorm van Schüssler zouten), echinacea en olijfbladextract (wat ik tegenwoordig zelf maak). Lees onderaan de voordelen van olijfbladextract.
Voorts zou je, als je toch verkoudheids- of griepklachten krijgt nog Infludo of Infludoron van Weleda kunnen nemen.

Aan alle adviezen die ik al eerder heb gegeven voeg ik toe: bewegen. Er is hopelijk voor de meeste mensen nog voldoende ruimte om een wandeling te maken, te fietsen of thuis oefeningen te doen.

Wist je dat angst stress oproept en stress het immuunsysteem aantast? Probeer mijn 3 gratis tips, die zeker zullen helpen als de angst weer toeslaat.

En mocht je hulp willen om de greep van de angst goed los te kunnen laten doe dan een healing / reading op afstand. Velen hebben al ervaren, dat dit helpt om weer lekker in je vel te zitten, dus waarom zou het jou niet helpen? Niet zeker? Lees dan de ervaringen van anderen.

Olijfbladextract
Tegenwoordige gezondheidswerkers begonnen pas met het gebruik van olijfblad-extract in 1995 en de resultaten die sindsdien zijn geobserveerd zijn bemoedigend. Olijfblad kondigt zich aan als een zeer beloftevol en wijd inzetbaar kruid. Zijn ondersteuning kan nuttig zijn in een wijd scala van aandoeningen. De eerste erkenning die het kreeg was als beschermer tegen ziekte in het algemeen. Talrijke wetenschappelijke studies hebben verslag gemaakt van de waarde van olijfblad tegen lusteloosheid, verlies van energie, schommelingen in de bloeddruk, als steun voor het hart- en vaatstelsel, en ter verbetering van de lichaamsweerstand.

Wat opvalt is dat olijfblad zijn sporen verdient in de behandeling van ziekten die te maken hebben met virussen, bacteriën of protozoën. Hieronder verstaan we griep, verkoudheden, candida infecties, meningitis, Epstein-Barr virus (EBV), encephalitis, herpes I en II, menselijk herpes virus 6 en 7, Herpes zoster, chronische vermoeidheid, hepatitis B, pneumonie, virale aandoeningen met diarree, tandinfecties, oorontstekingen, aandoeningen van de urinewegen en chirurgische infecties.

Mensen die een uitputtend leven leiden en hun lichaam niet de tijd geven om volkomen te herstellen, kunnen bijkomend vatbaar zijn voor verkoudheid en ontstekingen kunnen veel voordeel halen uit het gebruik van olijfblad - gebruikt over lange termijn- als een voorkomende factor. Sommige patiënten die het gebruikten, rapporteerden ook andere onverwachte voordelen van het gebruik van olijfblad, zoals verbetering van hun psoriasis, normalisering van hun abnormale hartslagritme, verminderde behoefte aan ‘troostmiddelen’, minder pijn van aambeien, tandpijn of chronische rusteloze benen.

In het begin van de 20e eeuw werd in olijfblad een bittere stof geïsoleerd, genoemd oleuropeïne, waarvan men dacht dat het aan de olijfboom zijn ziekteresistentie verleende.

In 1962 rapporteerde een Italiaanse onderzoeker dat OleuropeÏne de eigenschap heeft om de bloeddruk te verlagen bij dieren. Het opent de bloedvaten zo dat het bloed met meer gemak beweegt doorheen de bloedvaten. Andere Europese onderzoekers hebben deze uitspraak bevestigd en voegden eraan toe dat olijfblad in het bijzonder de coronaire aders versoepelden, en arrithmie ongedaan maakte, en ingewandskrampen voorkomt. In de daaropvolgende jaren identificeerde een Nederlandse onderzoeker dat een primaire substantie in oleuropeïn de groei van virussen, bacteriën, schimmels en parasieten belemmerde. Deze plantenstof was elenolisch zuur. Verder onderzoek deed ons meer begrijpen over deze substantie, die sterke antibacteriële, antivirale en anti-schimmelwerking heeft.

Een studie naar de veiligheid van het product - calcium elenolaat werd getest op proefdieren en werd gepubliceerd door de pharmaceutische divisie van Upjohn in 1970. De studie concludeerde dat zelfs genomen in dosissen tot het honderdvoudige dan aanbevolen, er geen toxische of neveneffecten konden worden vastgesteld.

Het onderzoek bevestigt dat olijfblad een echt antiviraal kruid is, om een reden die nog niet geheel ontrafeld is. De hypothese van zijn werking is dat het op een selectieve manier een compleet virus-specifiek system kan afremmen in de besmette drager. Dit lijkt genezende acties op te wekken, die niet door antibiotica kunnen worden bewerkstelligd. De nefaste invloed van olijfblad op virussen wordt gezien als een vermogen om kritische aminozuurproducties voor virussen tot stilstand te brengen. Daardoor wordt verhinderd dat virussen zich vasthechten aan de celwanden of infiltreren in de besmette cellen en ze beschadigen. Ook de celdeling van de virussen wordt verhinderd.

Als antioxidant is olijfblad (of een extract ervan) beschermend tegen beschadiging van de bloedvaten, en goed voor het hart. Over langere tijd genomen, wordt aangenomen dat het de aderplaque weet af te bouwen. Olijfblad is samentrekkend en antiseptisch.
(Deze informatie heb ik overgenomen van website http://www.groenedag.org)