laat jouw energie weer stromen

Verbind met de Wijsheid van jouw Hart, laat jouw Energie stromen en kom in jouw Kracht!
"Herinner wie je werkelijk bent"

Healing Reading Selfhealing Counseling

ook op Afstand of Online
 

en Cranio-Sacraal Ontspanning

Voor: Zingeving - Focus - Zelfkennis - Balans - Energie - Levenslust - Bewustwording - Grenzen

In geval van: Burn-out - Stress - Vermoeidheid - Jezelf kwijt - Intuïtie verbeteren - In contact komen met jouw Gevoel en jouw Kracht - Wie ben je echt?

Nieuwsgierigheid, bewustzijn en jouw Hoger Zelf - Deel 2

Deel 1: Frequenties en onze toekomst   -   Deel 3:  Hemel op Aarde

(publicatie: februari 2022)

 

Al een tijd loop ik met de items van de titel in mijn hoofd om daar iets over te schrijven. Het begon eigenlijk eerst met het item nieuwsgierigheid. Zoals elke keer gebeurt, voordat het uiteindelijk op papier komt, suddert dat en ineens is het daar. Maar daar gaat meestal heel wat aan vooraf. Zo ook deze keer.
Zeker 2 maanden geleden, zo niet langer, begon het. Maar waar komt dat idee dan vandaan? Als ik mijn reeds geschreven teksten nalees denk ik, heb ik dat geschreven? En ja, toch wel. Ik ben niet weg, ik wordt niet echt overgenomen, ik ben er helemaal bij, en er is ook geen stem die het mij influistert. Door te beschrijven wat er deze keer gebeurde, kan ik het wellicht duidelijk maken.

Als ik ga schrijven heb ik geen vooropgezet plan. Meestal is na de tijd van broeden er een ochtend dat ik nog wat in halfslaap ben, dat dan ineens het moment daar is. Dan is de eerste aanzet opeens duidelijk. Ik begin dan gewoon met schrijven en dat wat geschreven wil worden gaat als vanzelf. Achteraf maak ik dan nog wel wat correcties of aanpassingen, maar de basisstructuur is er. Zo gaat het eigenlijk ook met het schrijven van mijn nieuwsbrieven.

Het Hoger Zelf is voor mij al lang een bekend gegeven of energie, waar we ook in mijn cursussen contact mee maken. Dat ik hierover schrijf is een belangrijk onderdeel in het proces van deze publicatie, maar ook in wat het jou wil meegeven aan inzicht.

De afgelopen tijd, sinds ik dus de ingeving (letterlijk zijn het dus gedachten of ideeën, die ingegeven worden) kreeg over dit item te schrijven, kwam geleidelijk aan steeds meer informatie op mijn pad, die nu ik het allemaal samen overzie, stuk voor stuk geleid hebben tot het begrip wat ik er nu van heb. Die informatie viel mij echt toe. Ik werd er als het ware naar toe geleid.

Het heeft allemaal te maken met wat voor iedereen in een nabije toekomst gewoon zal worden, het quantum veld. Het is natuurlijk helemaal niets nieuws. Einstein en Tesla werkten ermee en zeker nog meer bekende en onbekende knappe koppen. Er zijn ook al talloze boeken over geschreven.

In de huidige tijd wordt het mede doordat deze kennis/informatie al heel lang in het veld aanwezig is, dankzij mensen als Gregg Braden en Nassim Haramein veel toegankelijker gemaakt.
Het mooie is dat wij eigenlijk allemaal met dit veld in contact zijn. En hier komt de titel van deze publicatie om de hoek kijken.

Er is wel nieuwsgierigheid voor nodig om dit bewust te worden en te zijn.

Zonder nieuwsgierigheid vraag je je niets af. Op het moment dat je je wel iets afvraagt 'tap' je als het ware in op dat veld. In dat veld, het quantum energie veld, is alle kennis over alles wat gekend is en wat nog gekend gaat worden aanwezig. Dit klinkt wat mysterieus. Dat komt omdat wij vanuit een liniaire tijd denken, handelen en leven. Vanuit het holistische denken, voelen en weten is het niet meer mysterieus. Alles is tegelijkertijd aanwezig, in dit ene moment. Het is onze gewaarwording, onze mogelijkheid van oprekking van onze mind, die ons beperkt of juist het quantum niveau (het veld) doet bevatten. Maar dat vraagt om nieuwsgierigheid!
Misschien kun je je het voorstellen als een schoepenrad met dichte vakjes. Op het moment dat het 'je afvraagvakje' of 'nieuwsgierigheidsvakje' open is en langs het quantumveld komt, dan kan er iets invallen, echter niet als de vakjes dicht blijven.

Op mijn website heb ik een zelfhulpmethode staan van Gregg Braden, de hoofd-hart verbinding. Ik licht er het volgende stukje uit: "40.000 speciale cellen, neuronen (de 'sensory neurites') in jouw hart, die lijken op hersencellen en gezamenlijk wel de kleine hersenen worden genoemd. Ze leren, denken, en herinneren onafhankelijk van onze hersenen. Voor wetenschappelijke onderbouwing van Dr. Fahad Basheer kun je deze link aanklikken. Het hart communiceert direct met ons in een eigen taal, die velen helaas niet meer 'verstaan', omdat wij het brein de overhand hebben gegeven. Deze hart-hersenen zijn de directe poort naar intuïtie, creativiteit, empathie en het onderbewustzijn. De weg via de grote hersenen (het brein) is veel langzamer, want passeert o.a. logika, angst, zelfachting, twijfel en ego. De meest ideale toestand is als we ons hart en ons hoofd in harmonie met elkaar kunnen laten functioneren".

Dit is een belangrijk gegeven om het veld op een ander niveau, vanuit een holistische visie, te kunnen begrijpen. Vanuit de hart-hersenen verbinding kunnen de meesten veel meer bevatten, dan met de pure logica. Het mooie is dat hoe meer mensen dit inzien, hoe makkelijker het veld voor steeds meer mensen toegankelijk wordt. Eigenlijk zeg ik dit verkeerd. Het veld was en is altijd toegankelijk geweest. Onze beperkingen maken het voor ons niet toegankelijk. En dat is aan het veranderen, dankzij nieuwsgierigheid.

Wat voor mij een 'eye-opener' was in de afgelopen tijd, aangereikt door Brad Johnson, dat mijn Hoger Zelf, ik, in de toekomst is. Nadat via hem dat gegeven voor het eerst binnen kwam, werd ik geleidelijk aan als het ware naar steeds meer informatie geleid, die dit bevestigde.

Hoger Zelf, jij in de toekomst en toch nu aanwezig? En als jij er nu niet bent, op dit moment, op deze aarde, dan kan ook jouw Hoger Zelf in de toekomst er niet meer zijn. Vandaar dat het uitermate belangrijk is, niet alleen voor ons hier op de Aarde, maar ook voor alle Hogere Zelven in de toekomst, dat wij nu en hier staan voor onszelf, dat we nieuwsgierig zijn/worden naar wat er hier op aarde, onze Moeder Aarde, allemaal uitgevreten is en wordt, wat niet ten dienste van ons en Moeder Aarde is, maar bezig is ons te vernietigen. Het is eigenlijk onze plicht om nieuwsgierig te zijn! Ons bewust te worden van onszelf.

Dit betekent ook dat het belangrijk is dat we onze eigen schaduwen gaan omarmen, zodat we ze niet meer alleen buiten ons zien. Zo binnen, zo buiten, zo boven, zo beneden, is niet zomaar een uitdrukking. Door de schaduw in onszelf te herkennen en erkennen, belichten we dit deel van onszelf en kan het geheeld worden. Het in het Licht zetten, bewust worden, van onze binnenwereld zal onze buitenwereld naar ons toe weerspiegelen. Dan zijn de demonen/schaduwen in de buitenwereld er niet meer of hebben ze geen betekenis meer.

Als je uit de dualiteit wilt komen, moet je naar binnen en niet buiten jezelf zoeken, want daar vind je het niet

Deze quote komt uit mijn publicatie van 12 april 2021. Je kunt het hier onderaan de betreffende publicatie uitgebreid lezen, met veel andere informatie.

Deze tijd is een enorme kans om te transformeren. Het zal ook gebeuren, want anders zou de toekomst er niet zijn. Aangezien de toekomst er is, mijn Hoger Zelf en de jouwe is er immers, zal de transformatie gebeuren. Hoe, dat is de vrije wil van een ieder. Hoe meer bewust, dus nieuwsgierig, je bent, hoe relatief makkelijker jouw transformatie.

Het is niet voor niets, dat kinderen die van alles vroegen als lastig beschouwd werden en vaak monddood gemaakt werden. We zijn opzettelijk 'dom' gehouden. Nieuwsgierigheid werd ons afgeleerd. Maar gelukkig zijn daar de moedigen, die doorgegaan zijn met vragen stellen, zich zaken af te vragen, waardoor de mensheid weer op kan gaan staan en haar weg terug naar het Licht, naar de Bron, naar Onvoorwaardelijke Liefde, op zich kan nemen.

Jij in de toekomst en toch nu aanwezig? Ja, dat vraagt wel even om oprekking van de mind, het brein, maar jouw hart weet. Hoe meer je met jouw hart verbonden bent, hoe meer je zult gaan 'begrijpen' en zien. De beperkingen zitten in de overtuigingen en opgedrongen denkkaders over wie en wat we zijn en onze mogelijkheden. Als je daar nog totaal niet mee bezig bent geweest kan het moeilijker zijn, maar ook dat is een overtuiging. Dus een enorme stap is jouw overtuigingen te bekijken, overwegen en zien of ze je nog dienen of eerder in de weg zitten. Je kunt ze altijd loslaten. Het is als het opruimen van jouw huis. Welke spullen bewaar je nog allemaal, die je eigenlijk helemaal niet meer nodig hebt?

Ieders Hoger Zelf is dus jij in de toekomst. Het is een jij, die in een hogere dimensie aanwezig is. Op een hogere frequentie. Het is een jij, die in de reis terug naar de Bron meer 'kennis' heeft opgedaan. Het is een jij, die oh zo bereid is jou bij te staan, jou te helen. Er is slechts één voorwaarde, jij moet het wel willen.

Begrijp jij nu wie deze stukken schrijft? Het is heel gewoon, niets raars, niets mysterieus, ook geen heiligschennis. Wij mensen maken dat ervan. Het zal een bevrijding en een opluchting zijn als dit gewoon gaat worden. Voor mij en voor jou. Dat is onze toekomst, dat ben jij samen met jouw Hoger Zelf. Er is iemand, waar veel over geschreven is, die ons dit al duidelijk heeft willen maken. Die is erom gedood, omdat we vooral moesten blijven geloven, dat dit voor ons onbereikbaar was, verheven, iets wat alleen in sprookjes gebeurt.
Aanvulling op 12-12-2022. En laat ik vandaag, in de Want to Know nieuwsbrief iets interessants lezen, wat de beweringen hierboven wetenschappelijk onderschrijft. Nieuwsgierig? Hierbij de link. Het artikel heet: "Nieuwe ontdekkingen over ons DNA". In een eerdere publicatie heb ik al eens aangegeven dat de sleutel van onze Kracht op een ingenieuze plek verstopt is, namelijk binnen in onszelf.

Mijn stepping stones, die voor mij neergelegd werden en die ik dankzij nieuwsgierigheid niet over het hoofd zag: Allex Collier, Brad Johnson, Gregg Braden, Nassim Haramein, Marja de Vries, mijn Hoger Zelf, Julia Mossbridge, Corey Goode, Jason Shurka, Dolores Cannon en ben er vast nog vergeten.