laat jouw energie weer stromen

Verbind met de Wijsheid van jouw Hart, laat jouw Energie stromen en kom in jouw Kracht!
"Herinner wie je werkelijk bent"

Healing Reading Selfhealing Counseling

ook op Afstand of Online
 

en Cranio-Sacraal Ontspanning

Voor: Zingeving - Focus - Zelfkennis - Balans - Energie - Levenslust - Bewustwording - Grenzen

In geval van: Burn-out - Stress - Vermoeidheid - Jezelf kwijt - Intuïtie verbeteren - In contact komen met jouw Gevoel en jouw Kracht - Wie ben je echt?

Olijfbladextract

 

vergelijkbare werking als Dennennaaldthee of extract

 

anti-viraal, anti-bacterieel, anti-schimmel

een anti-bioticum zonder bijwerking

In deze tijd zijn veel mensen ongerust ten aanzien van hun gezondheid. Dat is niet vreemd, er doen veel verhalen de ronde. Een eerste vereiste is dan eigenlijk om weer bij jezelf te komen. Hoe? Heel simpel! Ga even rustig zitten, desnoods op de wc en adem een paar keer heel goed door via je neus en helemaal naar je buik, echt lekker vol en laat die inademing ook bewust goed los via de uitademing. Misschien denk je, wat een zweverig gedoe? Probeer het maar eens. Na een paar keer zo ademen merk je absoluut dat je al rustiger wordt. Vanuit meer rust kun je ook weer helderder denken. Ook omdat jouw hersenen dan weer meer zuurstof hebben gekregen. En dat is in deze tijd heel hard nodig.

Jouw immuunsysteem op orde hebben of krijgen zal jou ook helpen om minder ongerust te zijn. Kijk daarvoor ook eens op mijn pagina, waar ik een heleboel tips geef om jouw immuunsysteem op een natuurlijke manier te ondersteunen.

Dan wil ik het op deze pagina vooral hebben over een bijzonder middel, het olijfbladextract. Ik kwam zelf op het spoor, toen wij in Zweden woonden en ik op zoek was naar natuurlijke middelen om hoge bloeddruk te verlagen. Er was daar iemand in de buurt, die dat verkocht. Later zag ik dat mijn leverancier van natuurlijke producten dat ook verkocht en betrok ik het op die manier. Vorig jaar was het lange tijd niet meer op die manier verkrijgbaar en toen ben ik het zelf gaan maken voor ons eigen gebruik. Wat ik onlangs door het weer lezen van de informatie over olijfbladextract tegenkwam, maakte dat ik het hier, juist in deze tijd, opnieuw graag deel.

Want: het olijfbladextract is anti-viraal, maar het remt ook een compleet virus-specifiek systeem af in de besmette drager. Het heeft een vermogen om kritische aminozuurproducties voor virussen tot stilstand te brengen, waardoor wordt verhinderd dat virussen zich vasthechten aan de celwanden of infiltreren in de besmette cellen en ze beschadigen. Daarnaast wordt de celdeling van de virussen verhinderd. Is dit niet precies wat er nu nodig is?

Hieronder het hele stuk over olijfbladextract, waar bovenstaande ook instaat, maar ik vind het dusdanig belangrijk, dat ik het eruitgelicht heb.

Olijfbladextract

Tegenwoordige gezondheidswerkers begonnen pas met het gebruik van olijfblad-extract in 1995 en de resultaten die sindsdien zijn geobserveerd zijn bemoedigend. Olijfblad kondigt zich aan als een zeer beloftevol en wijd inzetbaar kruid. Zijn ondersteuning kan nuttig zijn in een wijd scala van aandoeningen. De eerste erkenning die het kreeg was als beschermer tegen ziekte in het algemeen. Talrijke wetenschappelijke studies hebben verslag gemaakt van de waarde van olijfblad tegen lusteloosheid, verlies van energie, schommelingen in de bloeddruk, als steun voor het hart- en vaatstelsel, en ter verbetering van de lichaamsweerstand.

Wat opvalt is dat olijfblad zijn sporen verdient in de behandeling van ziekten die te maken hebben met virussen, bacteriën of protozoën. Hieronder verstaan we griep, verkoudheden, candida infecties, meningitis, Epstein-Barr virus (EBV), encephalitis, herpes I en II, menselijk herpes virus 6 en 7, Herpes zoster, chronische vermoeidheid, hepatitis B, pneumonie, virale aandoeningen met diarree, tandinfecties, oorontstekingen, aandoeningen van de urinewegen en chirurgische infecties.

Mensen die een uitputtend leven leiden en hun lichaam niet de tijd geven om volkomen te herstellen, kunnen bijkomend vatbaar zijn voor verkoudheid en ontstekingen en kunnen veel voordeel halen uit het gebruik van olijfblad - gebruikt over lange termijn- als een voorkomende factor. Sommige patiënten die het gebruikten, rapporteerden ook andere onverwachte voordelen van het gebruik van olijfblad, zoals verbetering van hun psoriasis, normalisering van hun abnormale hartslagritme, verminderde behoefte aan ‘troostmiddelen’, minder pijn van aambeien, tandpijn of chronische rusteloze benen.

In het begin van de 20e eeuw werd in olijfblad een bittere stof geïsoleerd, genoemd oleuropeïne, waarvan men dacht dat het aan de olijfboom zijn ziekteresistentie verleende.

In 1962 rapporteerde een Italiaanse onderzoeker dat OleuropeÏne de eigenschap heeft om de bloeddruk te verlagen bij dieren. Het opent de bloedvaten zo dat het bloed met meer gemak door de bloedvaten stroomt. Andere Europese onderzoekers hebben deze uitspraak bevestigd en voegden eraan toe dat olijfblad in het bijzonder de coronaire aders versoepelden, en arithmie ongedaan maakte, en ingewandskrampen voorkomt. In de daaropvolgende jaren identificeerde een Nederlandse onderzoeker dat een primaire substantie in oleuropeïn de groei van virussen, bacteriën, schimmels en parasieten belemmerde. Deze plantenstof was elenolisch zuur. Verder onderzoek deed ons meer begrijpen over deze substantie, die sterke antibacteriële, antivirale en anti-schimmelwerking heeft.

Een studie naar de veiligheid van het product - calcium elenolaat werd getest op proefdieren en werd gepubliceerd door de pharmaceutische divisie van Upjohn in 1970. De studie concludeerde dat zelfs genomen in dosissen tot het honderdvoudige dan aanbevolen, er geen toxische of neveneffecten konden worden vastgesteld.

Het onderzoek bevestigt dat olijfblad een echt antiviraal kruid is, om een reden die nog niet geheel ontrafeld is. De hypothese van zijn werking is dat het op een selectieve manier een compleet virus-specifiek system kan afremmen in de besmette drager. Dit lijkt genezende acties op te wekken, die niet door antibiotica kunnen worden bewerkstelligd. De nefaste invloed van olijfblad op virussen wordt gezien als een vermogen om kritische aminozuurproducties voor virussen tot stilstand te brengen. Daardoor wordt verhinderd dat virussen zich vasthechten aan de celwanden of infiltreren in de besmette cellen en ze beschadigen. Ook de celdeling van de virussen wordt verhinderd.

Olijfbladextract bestaat uit meerdere antioxidanten, waarvan de oleuropeïne, hierboven al genoemd, de krachtigste is. Hierdoor worden schadelijke vrije radicalen opgeruimd zodat ze onze celstructuur en ons DNA niet kunnen beschadigen.
Oxidatie van ons cholesterol wordt door de antioxidanten tegengegaan, waardoor er geen plaque aan de binnenkant van onze aderen ontstaat en daardoor de kans op een hartaanval of hartkwalen wordt verkleind.
Een andere welbekende antioxidant, die in olijfblad zit is resveratrol, hetgeen ook in rode wijn zit.

Meer kwaliteiten die aan olijfblad worden toegeschreven zijn: samentrekkend en antiseptisch, stabiliseert de bloedsuikerspiegel, herstelt stijve gewrichten (artritis) doordat olijfblad het kraakbeen herstelt dankzij de fenolen, die de ontstekingen in de gewrichten remmen, het helpt de lever te ontgiften en reguleert de hormonen.

(Bovenstaande informatie heb ik ooit overgenomen van website http://www.groenedag.org en iets uit mens-en-gezondheid.infonu.nl)

Zoals met alle informatie op mijn website: je bent zelf verantwoordelijk om je terdege zelf te informeren over hetgeen ik jou als informatie aandraag. Er kan geen claim gelegd worden op de juistheid van de informatie.