laat jouw energie weer stromen

Verbind met de Wijsheid van jouw Hart, laat jouw Energie stromen en kom in jouw Kracht!
"Herinner wie je werkelijk bent"

Healing Reading Selfhealing Counseling

ook op Afstand of Online
 

en Cranio-Sacraal Ontspanning

Voor: Zingeving - Focus - Zelfkennis - Balans - Energie - Levenslust - Bewustwording - Grenzen

In geval van: Burn-out - Stress - Vermoeidheid - Jezelf kwijt - Intuïtie verbeteren - In contact komen met jouw Gevoel en jouw Kracht - Wie ben je echt?

Spijt en dromen

Spijt en dromen

(Publicatie: 5 november 2018)

Een vraag, een vrij confronterende, die ik in één van mijn cursussen stel en die tot verrassende en leven veranderende inzichten kan leiden is:
“Wat zou jij nog willen doen, als je wist dat je niet lang meer te leven had?”

Nu las ik pas een artikel van prof.dr. Gerald Hüther, één van Duitslands meest vooraanstaande neurobiologen en hersenonderzoekers van dit moment, wat eigenlijk dezelfde strekking had. Het gaat om de vraag, waar je spijt van zou hebben in je leven, als je het niet gedaan had. Welke droom of dromen heb jij niet waargemaakt?

Het blijkt dat de meeste mensen niet zozeer last hebben van spijt van wat ze wel gedaan hebben, maar veel meer van wat ze niet gedaan hebben en wel van droomden in hun leven. Die droom, dat gevoel komt namelijk voort uit een zielsverlangen. Ergens in jou heb je die zielsenergie vast kunnen houden, waarvan je wist, dat wil ik in dit leven.

Daarom: leef jouw droom!

Vaak is dat iets, waarvoor je buiten de gebaande paden, moet gaan. Wat jou misschien in eerste instantie buiten jouw comfortzone brengt. De meesten van ons zijn gewoontedieren, dat geeft rust en een gevoel van stabiliteit. Toch blijft er dan iets knagen.

Dus er is moed voor nodig om daar uit te stappen. Er zullen allerlei bezwaren, excuses en uitvluchten aan te voeren zijn, om niet je hart, je droom of deze zielsenergie te volgen.

Maar wat nou, als je die droom, die verbinding met jouw hart bent kwijtgeraakt? Niet verwonderlijk in een systeem, waar jouw eigen wijsheid vervormd wordt tot een algemeen aanvaarde en geaccepteerde norm en vorm.

Vanuit deze optiek is het niet zo vreemd, dat er op het ogenblik zoveel mensen en relatief jonge mensen rondlopen met een burn-out. Gelukkig zijn veel van deze mensen er na enige tijd ook achter, dat het eigenlijk een zegen was, dat ze die burn-out kregen, omdat ze daardoor, weliswaar hardhandig, terug op hun zielepad gezet werden. Dat zijn de mensen, die tijdens hun burn-out traject aan zelfonderzoek, zelfkennis en persoonlijke ontwikkeling zijn gaan doen. Hierdoor hebben ze zich de mogelijkheid verschaft weer bij hun ziele-energie te komen.

Maar er zijn ook mensen, die voordat ze in een burn-out terechtkomen, al gehoor geven aan dat knagende gevoel en hun droom volgen of hart laten spreken. Ook al levert hen dat in eerste instantie misschien minder op in geld of aanzien of veiligheid. Toch zullen deze mensen uiteindelijk geen spijt voelen over wat ze niet gedaan hebben. Ze zullen groeien in het besef hun eigen potentieel benut te hebben en zich niet te hebben laten bepalen door wat algemeen acceptabel is. Dat geeft energie!

Want wist je dat het verdringen van problemen, maar ook van jouw dromen veel energie vergt? Begrijpelijk dus dat als je jouw droom gaat volgen of waarmaken je energie vrij maakt.

Hüther liet in een onderzoek zien dat wanneer je opdracht niet verder gaat dan van A naar B, er in de cortex (hersenschors) van een persoon vrijwel niks gebeurt. Wanneer je een mens – oud of jong – in een situatie plaatst waarin gevraagd wordt een echt probleem op te lossen, dat uitdagend en nieuw is, gaat de cortex van zo iemand juist gloeien.

Heb jij na het lezen van dit verhaal nou het gevoel, ik ben mijn droom een beetje kwijt, wat was mijn ziele-energie ook weer en zou je hier graag weer contact mee krijgen, dan kan ik je aanraden om eens te kijken bij de informatie over Jouw LevensOpdracht. Maar ook een Healing-Reading op afstand of de Basiscursus Selfhealing Thuiskomen bij Jezelf I zijn een goede mogelijkheid  weer in contact met deze ziele-energie te komen.