laat jouw energie weer stromen

Verbind met de Wijsheid van jouw Hart, laat jouw Energie stromen en kom in jouw Kracht!
"Herinner wie je werkelijk bent"

Healing Reading Selfhealing Counseling

ook op Afstand of Online
 

en Cranio-Sacraal Ontspanning

Voor: Zingeving - Focus - Zelfkennis - Balans - Energie - Levenslust - Bewustwording - Grenzen

In geval van: Burn-out - Stress - Vermoeidheid - Jezelf kwijt - Intuïtie verbeteren - In contact komen met jouw Gevoel en jouw Kracht - Wie ben je echt?

Vitamine D - van Levensbelang!

maar vergeet Vitamine K2 MK7 niet

Niemand had aan Covid 19 hoeven sterven! Er hadden geen lockdowns hoeven zijn, geen ziekmakende en zuurstof tegenhoudende maskers gedragen hoeven worden, geen experimentele injecties gegeven hoeven worden, geen splijting in de samenleveing hoeven zijn, geen depressies door alle maatregelen en sociale distanciering, geen faillisementen van bedrijven. Is dat een boute uitspraak? Luister zelf naar deze interessante video. Weliswaar in goed te volgen Duits en 1 uur 10 minuten, maar het kan jouw gezondheid in hoge mate positief beïnvloeden door deze tijd te investeren.

Even kort samengevat: het gaat om jouw vitamine D spiegel. De mensen, waarbij de vitamine D spiegel hoog genoeg was overleefden Covid. De mensen die al ernstig ziek waren en in het ziekenhuis terechtkwamen en dan vitamine D kregen, hadden al een te lage vitamine D spiegel. Toediening heeft dan geen zin meer, omdat het lichaam een week nodig heeft om deze vitamine om te zetten in het vitamine D prohormoon. En een ziek lichaam al helemaal moeite heeft met deze omzetting. Daarom hebben de mensen die in die situatie het vitamine D prohormoon kregen toegediend allemaal de ziekte overleefd. Magnesium heeft ook een rol in de omzetting van vitamine D3 naar vitamine D prohormoon. En aangezien ook de meeste mensen een te lage magnesium status hebben is suppletie met magnesium eveneens belangrijk. Kijk ook bij mijn publicatie: Immuunsysteem

Tekst behorend bij de video: "Ständig Infekte, Atemwegserkrankungen, die immer wiederkehren? Ein schwaches Immunsystem kann durch einen Vitamin-D-Mangel ausgelöst werden. Leider sind immer noch sehr viele falsche Studien zu Vitamin D Werten im Umlauf, fälschlicherweise wird sogar von einer toxischen Wirkung gesprochen. Der Experte Dr. Nehls hat sich intensiv mit Vitamin D vor allem bei Viruserkrankungen auseinandergesetzt und erklärt, worum ein guter Vitamin-D-Spiegel im Ernstfall dein Leben retten kann. Mehr zum Thema Vitamin D zur Prävention von lebensbedrohlichen Erkrankungen erfährst du in diesem Interview."

Omdat je na het lezen van bovenstaande post wellicht wat meer over vitamine D wilt lezen heb ik hier een link naar een Nederlands artikel geplaatst wat heel helder informatie geeft over alles omtrent vitamine D.

Op Wikipedia vond ik nog deze heel belangrijke uitleg wat het plaatje compleet maakt.
Calcidiol, ook wel calcifediol of 25-hydroxyvitamine D genoemd, is een prohormoon dat gevormd wordt in de lever door hydroxylering (dit is de omzetting waar ik het in de post hierboven over heb) van vitamine D3. Medici meten deze metaboliet om de vitamine D-status van een patiënt te bepalen. De concentratie van calcidiol in het bloed wordt beschouwd als de beste indicator voor de vitamine D-status, en wordt daarom vaak aangewend voor deficiëntietesten.

Calcidiol heeft een geringe biologische activiteit. Onder normale omstandigheden (bij een gewone inname van vitamine D3) duurt de volledige omzetting naar calcidiol ongeveer zeven dagen. In de nieren wordt calcidiol omgezet in de actieve vorm van vitamine D, namelijk calcitriol. Het kan ook worden omgezet in 24-hydroxycalcidiol in de nieren door toevoeging van een hydroxylgroep aan de 24-positie, in plaats van de 25-positie.

Een hoog calcidiolniveau is in verband gebracht met toenemende absorptie van calcium in de darm, tot niveaus van 80 nmol/L (32 ng/ml). Calciumuitscheiding balanceert de absorptie van calcium uit het voedsel, waardoor deze niet toeneemt tot calcidiolniveaus van ongeveer 400 nmol/L (160 ng/ml).

Zoals in de aanhef geschreven: "Vergeet Vitamine K2 MK7 niet!" Waarom? Kijk daarvoor echt op deze pagina, want het is heel belangrijk hier kennis van te nemen.