laat jouw energie weer stromen

Verbind met de Wijsheid van jouw Hart, laat jouw Energie stromen en kom in jouw Kracht!
"Herinner wie je werkelijk bent"

Healing Reading Selfhealing Counseling

ook op Afstand of Online
 

en Cranio-Sacraal Ontspanning

Voor: Zingeving - Focus - Zelfkennis - Balans - Energie - Levenslust - Bewustwording - Grenzen

In geval van: Burn-out - Stress - Vermoeidheid - Jezelf kwijt - Intuïtie verbeteren - In contact komen met jouw Gevoel en jouw Kracht - Wie ben je echt?

Vrij zijn - een relatief begrip

(Uit: Nieuwsbrief 24 van Re-member-your-Self.com van december 2015)

Waarom kom ik op dit onderwerp? Zoals ook de andere artikelen is het vaak een item uit het dagelijkse leven, wat voorbij komt en mij raakt en aan het denken zet.

In mijn enthousiasme deel ik graag, vooral de leuke dingen. Sinds ik WhatsApp ontdekt heb, stuur ik bijvoorbeeld foto's van ons buitenleven hier in Zweden, zoals bosbessen of rozenbottels plukken of gewoon tijdens de wandeling een mooi plaatje. Daar werd op gereageerd vanuit de belevingswereld van de ander, werk hebbend, met de opmerking, dat wij zo lekker vrij zijn. De opmerking werd vanuit niet terechte afgunst gemaakt.

Afgunst op het leven van een ander is een heel menselijke energie. Vanuit die drijfkracht kun je werken aan dat in je leven wat je blijkbaar bij jezelf mist. Onderzoek wat het precies is, waar je afgunstig op bent. Is het de kracht, het doorzettingsvermogen, de helderheid, de liefde van de ander? Wat is het wat die ander heeft wat jij zou willen hebben. Realiseer je daarbij dat die ander een weg heeft afgelegd en ben jij bereid diezelfde weg af te leggen?

Vrijheid, het thema, waarmee ik dit verhaal begon, is een keuze en kun je alleen in jezelf vinden. Daarnaast is het een relatief begrip. Het hangt samen met wat jij als vrijheid ervaart of wilt ervaren.

Nog even de context: Frans was toen 73 en ik 63 en onze zoon 18. Wij woonden in Zweden van 2007- 2016.