laat jouw energie weer stromen

Verbind met de Wijsheid van jouw Hart, laat jouw Energie stromen en kom in jouw Kracht!
"Herinner wie je werkelijk bent"

Healing Reading Selfhealing Counseling

ook op Afstand of Online
 

en Cranio-Sacraal Ontspanning

Voor: Zingeving - Focus - Zelfkennis - Balans - Energie - Levenslust - Bewustwording - Grenzen

In geval van: Burn-out - Stress - Vermoeidheid - Jezelf kwijt - Intuïtie verbeteren - In contact komen met jouw Gevoel en jouw Kracht - Wie ben je echt?


Christine Eckenhuijsen Smit (1953)

 

Wie ben ik

Wie ben ik klinkt zo statisch, alsof ik af ben, uit-ontwikkeld. Ik kan wellicht beter een aantal eigenschappen aangeven, die een deel zijn van wie ik ben.

Wat een groot deel van mij uitmaakt is dat ik gevoelig ben. Die gevoeligheid heeft het mij in mijn leven niet makkelijk gemaakt. Inmiddels ben ik dankbaar voor die gevoeligheid en mijn eigen worsteling daarmee. Ik zie het nu als een kwaliteit, die nodig is in mijn werk als levensbegeleider, coach, trainer, healer en reader.

Een evenredig groot deel van mij is een denker, een filosofeerder. Ik bekijk dingen graag vanuit meerdere invalshoeken en ook naar wat er onder de oppervlakte zit. Ook die eigenschap maakt het leven vaak niet gemakkelijk, maar is wel een kwaliteit, die maakt dat ik mensen op een dieper niveau kan ontmoeten, begeleiden en zichzelf kan laten vinden, als ze daarvoor openstaan.
Een ander resultaat van dat filosoferen zijn mijn publicaties. Mijn dagelijkse ervaringen, dingen die ik lees, mensen die ik tegenkom, dat alles zet mij aan het denken, voelen en verteren en dat verwerk ik in mijn publicaties, met de bedoeling de lezer daardoor iets mee te geven om over na te denken of als steun en bemoediging. Deze publicaties zijn vaak downloads vanuit mijn hoger zelf of begeleiders. Als ik mij met een bepaald idee in het hoofd aan het schrijven zet, gaat dat haast als vanzelf en vaak als ik een publicatie teruglees, denk ik, heb ik dat geschreven?

Nog iets wat in mijn leven erg belangrijk is, dat is gelijkwaardigheid. Ook daarin heb ik gemerkt, zeker in mijn vak, dat dat een lastig item is. Daarin wordt toch vaak een soort guru status verwacht, iemand die het een ander wel vertelt, een autoriteit, die het schijnbaar allemaal weet. Zo zit ik er niet in. Ik zie mezelf als begeleider. Voor mij is het veel belangrijker dat de ander zelf ontdekt en zelf leert voelen wat bij hem of haar past en dat ik daarin handreikingen kan geven vanuit gelijkwaardigheid. In deze context staat er een treffende uitspraak op in de foto bij de publicatie Self-empowerment over de Selfhealing cursus: "Give a man a fish, and he wil eat fish for a day. Teach a man how to fish and he will eat fish for a lifetime". Dit zou mijn levensslogan kunnen zijn.

Het contact met de kern in mijzelf, dat deel dat verbonden is met de Bron, eerst onbewust en later bewust, heeft mij steeds weer uit diepe dalen omhoog laten komen. Rijker en wijzer. Elke keer een stukje meer toegerust op de reis van het leven.
Ik ben nog steeds aan het leren met mijzelf en mijn leven om te gaan. Maar intussen heb ik ook al veel geleerd, wat ik graag aan anderen, die het moeilijk hebben, op zoek zijn naar zichzelf en de zin van hun leven, doorgeef.

 

Missie, gereedschap en ervaring

 

Mijn grootste drijfveer is volwassenen en kinderen weer in contact te laten komen met hun innerlijke kracht, wijsheid en liefde.
Mijn gereedschappen daartoe zijn: De 4-jarige opleiding tot healer en reader bij het CICO te Utrecht (afgestudeerd 1993) | Opleiding cranio-sacraal therapie bij Etienne Peirsman 2000/2001 (2 jaar) | Onderstaande cursussen en workshops | Boeken | De vorming door mijn leven | Mijn behoefte aan diepgang | Een relativerend vermogen | Humor.

 

Al vroeg in mijn leven kwam ik in aanraking met genezen.

Mijn opa was huisarts en ik woonde bij mijn opa en oma tot mijn 8e. Mijn opa was een ouderwetse huisarts, die dag en nacht bezig was. Maar ook een arts met moderne ideeën. Hij zag en wist al dat gedachten en overtuigingen beter of ziek konden maken.
Als hummel van een jaar of 6 ging ik mee op de ziekenboot van het Rode Kruis, de Henri Dunant. Mijn opa was daar gedurende een tocht de arts aan boord. Ik wilde toen al graag helpen. Ik kreeg een geïmproviseerd verpleegsterspakje aan, inclusief hoofdkapje en vond het heerlijk om die oude en of zieke mensen te verzorgen.

6 jaar, healer in spe op de Henri Dunant, de Rode Kruis ziekenboot.

In mijn gymnasiumtijd had ik het idee om geneeskunde te gaan studeren, maar door de omstandigheden en omdat het mijn weg niet was in dit leven, is het niet zo gelopen en kon ik mijn gymnasium niet voortzetten, maar heb MMS met diploma afgerond. Wel heb ik een paar maanden in de vooropleiding van de verpleging gezeten. De patiënten noemden mij 'Zuster Zonneschijn'. Ik gaf ze oprechte aandacht, hetgeen vanuit het systeem niet gewenst was. Ook die weg heb ik niet verder bewandeld.
Ik heb een paar mediums, waaronder Mevr. Mulder-Schalekamp, die ook een mediamiek boeken geschreven heeft, van dichtbij meegemaakt. Ook die weg voelde ik instinctief als niet de mijne, omdat ik merkte dat degenen die een medium consulteren te gemakkelijk de autoriteit uit handen geven.

Uiteindelijk, vele jaren later, in 1989 kwam ik op het spoor van Selfhealing, begon met de basiscursus Selfhealing en voelde dat dit mijn weg was, zeker niet makkelijk. Het was een proces van meer en meer bij mijzelf komen, oude overtuigingen en blokkades opruimen om vervolgens via de Healing Opleiding anderen vanuit een zo neutraal mogelijke positie te kunnen begeleiden in het proces van healing. Uiteindelijk de volgende stap, de Reading Opleiding, waarin ik leerde wat ik voelde verbaal mee te nemen in het begeleiden van degene die voor een Healing komt. Daarnaast gaf de Reading Opleiding een algeheel stuk verdieping op persoonlijk vlak. In 1993 mocht ik, na 4 intensieve jaren, mijn diploma met blijdschap en toch wel enige trots, in ontvangst nemen. Tijdens de opleiding werd heel veel praktijkervaring opgedaan tijdens de open dagen, open avonden en op beurzen. Het je concentreren in een ruimte met veel drukte om je heen was een goede uitdaging!
Het vanaf '99 in eigen beheer geven van cursussen vanuit innerlijke resonantie, verdiepte mijn ervaring verder.

Het moeder worden van 3 zonen in verschillende stadia van mijn leven is een basale ervaring die allesbepalend voor mij is.

Mijn achtergrond als directie-secretaresse op diverse afdelingen van gerenommeerde grote en kleine bedrijven heeft ook bijgedragen aan begrip, inzicht en kennis die mijn huidige werk ten goede komen.

 

Informatie over de praktijk

In 1999 is de praktijk in Zaltbommel gestart onder de naam 'Energie & Bewust Zijn' met het geven van consulten (o.a. healingen, readingen, cranio-sacraal behandelingen) en cursussen (selfhealing/ intuïtieve ontwikkeling, meditatie). Het is voortgezet van 2003 tot 2007 in Friesland met dezelfde aktiviteiten aangevuld met de Training LevensOpdracht en het Energie Profiel. Vanaf 2008 is de praktijk verder gegaan in Zweden onder de naam 'Re-Member-Your-Self'. Van daaruit hebben de Healing-Reading op Afstand, het Energie Profiel en het verslag LevensOpdracht aandacht gekregen.

Veel plezier heb ik beleefd aan het geven van aerobic lessen en vooral later in eigen beheer de cursus "bewust bewegen op muziek", waarin ik aerobic kon combineren met mijn kennis van energetisch werk en mijn eigen plezier in dans en beweging. Ik ben daarmee begonnen in 1989 en met enige tussentijd doorgegaan tot eind 2003.

Het geven van de cursussen Selfhealing (voorheen Intuitieve Ontwikkeling of Energetische Vaardigheden) voelen voor mij als een vis in het water. Ik prijs mij gelukkig het proces van een groep mensen te mogen begeleiden, die ondanks hun 'verwondingen' weer bij hun kracht, licht en liefde willen komen en daardoor meer en meer terugkeren tot hun ware zelf. Lees daarvoor ook de reviews.

In de vele Healing-Reading sessies die ik gegeven heb, mocht ik diepgaande processen begeleiden. Mijn levenservaring geeft mij de mogelijkheid mij wel te verbinden, maar mij niet te verliezen in het proces van de ander, waardoor ik een oprecht baken kan zijn en blijven vanuit gelijkwaardigheid. Lees daarvoor ook de reviews.

Ook de meditatieavonden waarin de deelnemers op een makkelijke en vloeiende manier, zittend op een stoel, door mij meegenomen werden naar zichzelf, gaven voldoening. Doel van deze avonden was, dat de energie van de deelnemers beter ging stromen en ze meer ontspannen raakten. Waarin ze even helemaal contact met zichzelf hadden, tijd om bij zichzelf stil te staan, om naar zichzelf te luisteren, om zichzelf te voelen. Die dingen, die er meestal bij inschieten in de drukte van alledag. Deze avonden duurden anderhalf uur, waarin het eerste deel werd besteed aan meditatie en het tweede deel aan een speciaal verrassend en verrijkend thema.

Éénmalig heeft Frans (mijn partner), met mij als assistent en deelnemer, een basis- en ervaringscursus Astrologie van 5 avonden gegeven. Het was erg leuk en boeiend om mensen de basisbeginselen van de Astrologie te laten ervaren en basale kennis over te dragen. Door onze samenwerking konden we er een speelse belevenis van maken, die niet alleen vanuit het hoofd begrepen hoefde te worden, maar ook gevoeld en doorleefd kon worden.

 

Publiciteit

In januari 2000 kwam de praktijk met healing, reading en cranio-sacraal behandelingen in de aandacht door een artikel in het Brabants Dagblad. De interviewster verhaalt daarin over haar ervaring met deze consulten.
Een uitdaging was het interview in november 2002 op tv bij Gezondheidsplein waarvoor ik door de voorzitster van mijn toenmalige beroepsvereniging was gevraagd om in ongeveer 5 minuten iets te vertellen over aura healing en reading.
Als gevolg van bovenstaand interview mocht ik een avondlezing geven over het zelfde onderwerp in 2003 bij Helios, een spirituele vereninging in Harderwijk. We waren toen net verhuisd naar Friesland en zaten nog tussen de verhuisdozen..

 

Gevolgde cursussen en workshops

Yoga (o.a. Mieke Blokzijl, John Kalse)|Meditatie (o.a. Malva Meditatie) | Voice Dialogue (o.a. Lietje Perizonius/drs. Govert Bach) | Family Sculpture (Sarah Deats) | Emotioneel Lichaamswerk (o.a. Mary Denaro) | Tantra (Sky Dancing Institute) | Oerdans (Gerard Blacquiere) | Leven vanuit je Hart (Henk Franssen) | 5 Ritmes van Gabrielle Roth (Andrea Juhan) | Holotropic (Jan Bartelsman/Sander Bloemendal) | Waterrebirthing | Innerlijk Kind (Irene Bijl) | Sjamanisme (Myriam Ceriez en Jan Prins/Searching Deer) | Sacred Dance | Dream-spell/13-Manen Kalender (Peter Toonen/Marjon Beukering) | Bach Bloesem Remedies (Diana Koornstra) | de Taal van Tekenen/Helend Tekenen (Eveline Bekkering) | Speaking Circles (Heleen Kok) | Eeuwig Lichtwezen en Eeuwig Genezend Licht (Lisa Smith) | Ontdek je missie en vind je bestemming (Paul Weermeijer) | Aura Soma (Leida Wieland) | Werken met Dromen (drs. Wendy Gillissen) | Droomreading (Bertien van Woelderen) | Familie-opstellingen (Angelique Esser/Nishi Dobbeling en Connie Fransen) | EFT- Emotional Freedom Technique (Marina Niemeijer-Silva Mind).
 

 

Aangezien mijn partner en levensgezel een zeer belangrijke bijdrage levert als klankbord en sparring partner en zelf ook de nodige ervaring heeft op het gebied waarop ik mij begeef, komt hieronder ook van hem een korte c.v.

 

Frans Soer (1942)

Missie, gereedschap en ervaring

"Ik heb als doel mensen zich (weer) bewust te laten worden van hun talenten en die te benutten in hun leven. Mijn benadering is: luisteren, bemoedigen, en respecteren wat er is. Ik baseer mij daarbij op mijn levenservaring, en ervaringen uit zowel beroepsmatige aktiviteiten (personeel en arbeid) als energiewerk en esoterie. Ik ben vader van twee dochters en een zoon, en grootvader van twee kleinzoons."

Gevolgde cursussen en workshops energiewerk en esoterie

HathaYoga (Willeke Hendrikx) | Management en Intuitie (Hetty van Eijk) | Graduate opleiding (Silva Mind) | Mastercursus (Piramide) | Intuitief schilderen (Janus Metsaars) | Belevenis astrologie (Roeland de Looff) | Holistische massage (Marg Goossen) | Clowning (Lex van Someren) | Emotioneel lichaamswerk (Body en Soul) | Leven vanuit je hart (Henk Franssen) | Holotropic (Jan Bartelsman/Sander Bloemendal) | Tarot (Willem Simmers) | Leven met emoties (Cico, Mary Denaro) | Waterrebirthing | Innerlijk kind (Cico, Irene Bijl) | 5 Ritmes van Gabrielle Roth (Andrea Juhan) | Intuitieve ontwikkeling - Selfhealing - Healing - Reading (Christine Eckenhuijsen Smit) | Mannen zweethut (Peter van Hout) | Familie opstellingen (Angelique Esser/Nishi Dobbeling).

 

 

Frans en Christine aan de wandel. Nov 2022

Bovenstaande foto is van het najaar (november) 2022 gemaakt door onze zoon.

Christine Eckenhuijsen Smit van Rememberyourself.nl samen met partner en klankbord Frans Soer
 

Christine Eckenhuijsen Smit en Frans Soer zijn de dragende energie achter Rememberyourself.nl. Al vele klanten hebben deze energie als warm en welkom ervaren. Deze energie, zonder vooroordelen, heeft klanten de mogelijkheid gegeven zich open te stellen voor zichzelf en is voor velen de basis geweest voor verdere ontwikkeling op hun pad.

Een voorbeeld hiervan is het review hieronder op onze cursus Selfhealing.

"Het mooie van de cursus vind ik het bewust worden van de samenhang tussen mijn gevoel en lichaam. Ik ben me meer bewust gaan worden waarom ik bepaalde dingen doe en voel. Mijn zelfbesef is groter. Door jullie zuivere energie zonder oordeel voel ik me vrij om dieper te gaan en die inzichten veroorzaken bij mij weer verschuivingen in mijn bewustzijn. Soms krijg ik zo'n mooie flits van inzicht. Ik verheug mij op de volgende cursus."