laat jouw energie weer stromen

Verbind met de Wijsheid van jouw Hart, laat jouw Energie stromen en kom in jouw Kracht!
"Herinner wie je werkelijk bent"

Healing Reading Selfhealing Counseling

ook op Afstand of Online
 

en Cranio-Sacraal Ontspanning

Voor: Zingeving - Focus - Zelfkennis - Balans - Energie - Levenslust - Bewustwording - Grenzen

In geval van: Burn-out - Stress - Vermoeidheid - Jezelf kwijt - Intuïtie verbeteren - In contact komen met jouw Gevoel en jouw Kracht - Wie ben je echt?

Zin van ons bestaan

Waartoe ben ik op aarde?

(Uit: Nieuwsbrief 9 van Re-member-your-Self.com van januari 2010)

In de winter, waarin reflectie, het naar binnen gaan, een natuurlijke beweging is, kom je wellicht op existentiële vragen, zoals ''waartoe ben ik op aarde?'', ''wat is het doel van wat ik ervaar?''.

Om op de eerste vraag ''waartoe ben ik op aarde?'' in te gaan, geef ik je een bekende gelijkenis of parabel over de talenten.

''Een heer gaat op reis en geeft aan elk van zijn drie knechten een 'talent' (geldstuk) met de opdracht dit talent te beheren.
Als hij terugkomt vraagt hij wat ieder met zijn talent heeft gedaan.

De eerste heeft het talent begraven en geeft het onveranderd terug.
De volgende heeft het talent verkwist en staat met lege handen.
De laatste heeft met zijn talent gehandeld en brengt het met rente terug."

Je raadt het al. Alleen over de laatste is de heer tevreden.

De heer uit het verhaal is jouw eigen hoger Zelf, dat deel van jou, dat jouw blauwdruk voor deze incarnatie beheert en jou van buitenaf impulsen geeft, om het spoor te blijven volgen.
De knechten zijn jouw astrale, etherische en fysieke lichamen, voor welke het de bedoeling is dat ze ieder, gedurende dit leven, een meerwaarde krijgen.
Voor het kunnen gebruiken van je talenten moet je natuurlijk eerst weten wat je talenten zijn. Je kunt daarvoor eens rustig gaan zitten en je afvragen wat je graag doet, waar je warm voor loopt, wat je goed kan. Schrijf dat dan eens op.

Als je je talenten helder hebt, kun je je gaan afvragen of je ze al hebt toegepast en ontwikkeld, afhankelijk van de levensfase waar je in zit.

Wil je een bevestiging van jouw talenten of hulp bij het ontdekken daarvan, dan is het Persoonlijk Energie Profiel of het uitgebreidere en unieke Leef jouw Opdracht verslag een aanrader.

Wat is het doel van wat ik ervaar

De tweede vraag: 'Wat is het doel van wat ik ervaar?' is ook uit te leggen door middel van een gelijkenis, namelijk van de ruwe diamant die geslepen wordt.

Je weet, dat hoe meer facetten er aan een diamant geslepen worden, hoe meer licht zij kan weerkaatsen en hoe stralender de diamant wordt. Het slijpen van de diamant is een kunstig proces van wrijving en lukt niet door er met een zachte doek overheen te gaan. Wel heb je die zachte doek nodig om het slijpsel te verwijderen zodat de schittering zichtbaar kan worden.

Zie jezelf als die ruwe diamant, en het slijpen als de ervaringen in het leven, dan begrijp je dat het kunstige proces is, hoe je omgaat met je ervaringen Leer je van je ervaringen, denk je erover na, pak je het positieve eruit of blijf je hangen in het negatieve.

Om in de gelijkenis te blijven bewijst een Reading-Healing (ook op Afstand), als zachte doek, goede diensten, zodat de pijn van de wrijving verzacht wordt. Daarnaast krijg je inzicht, waardoor de ervaring kan transformeren en niet als negatief blijft hangen.