Rememberyourself

Voor de verbinding met jouw Hart.

Voel jouw energie weer stromen! Voel je weer levendig en blij!
Via de weg van Bewustwording, Zelfkennis, Persoonlijke, Intuïtieve en Spirituele Ontwikkeling.
Ervaar het zelf middels een ONLINE Energie Healing Reading, ONLINE Coaching of ONLINE Selfhealing Cursus.
Je komt in contact met jouw Wijsheid, Kracht en Liefde.

Vrij zijn - een relatief begrip

(Uit: Nieuwsbrief 24 van Re-member-your-Self.com van december 2015)

Waarom kom ik op dit onderwerp? Zoals ook de andere artikelen is het vaak een item uit het dagelijkse leven, wat voorbij komt en mij raakt en aan het denken zet.

In mijn enthousiasme deel ik graag, vooral de leuke dingen. Sinds ik WhatsApp ontdekt heb, stuur ik bijvoorbeeld foto's van ons buitenleven hier in Zweden, zoals bosbessen of rozenbottels plukken of gewoon tijdens de wandeling een mooi plaatje. Daar werd op gereageerd vanuit de belevingswereld van de ander, werk hebbend, met de opmerking, dat wij zo lekker vrij zijn. Het raakte mij, omdat onze vrijheid niet zo vrij is als wel lijkt en de opmerking vanuit niet terechte afgunst binnenkwam. Hoe kan een ander weten hoe het echt zit, tenzij die ander goed geïnformeerd is, en dan nog! Dat ik daar nu over schrijf is, omdat ik wel vaker afgunstgevoelens van anderen heb ervaren. En ik snap, dat mensen die dat hebben dan vooral naar de buitenkant kijken. Maar ik denk niet, dat ze, als ze het zouden kennen,  met mijn levenspakketje zouden willen ruilen.

Afgunst op het leven van een ander is een heel menselijke energie. Vanuit die drijfkracht kun je werken aan dat in je leven wat je blijkbaar bij jezelf mist. Onderzoek wat het precies is, waar je afgunstig op bent. Is het de kracht, het doorzettingsvermogen, de helderheid, de liefde van de ander? Wat is het wat die ander heeft wat jij zou willen hebben. Realiseer je daarbij dat die ander een weg heeft afgelegd en ben jij bereid diezelfde weg af te leggen?

Vrijheid, het thema, waarmee ik dit verhaal begon,  is een keuze en kun je alleen in jezelf vinden. Daarnaast is het een relatief begrip. Het hangt samen met wat jij als vrijheid ervaart of wilt ervaren.