Rememberyourself

Voor de verbinding met jouw Hart.

Voel jouw energie weer stromen! Voel je weer levendig en blij!
Via de weg van Bewustwording, Zelfkennis, Persoonlijke, Intuïtieve en Spirituele Ontwikkeling.
Ervaar het zelf middels een ONLINE Energie Healing Reading, ONLINE Coaching of ONLINE Selfhealing Cursus.
Je komt in contact met jouw Wijsheid, Kracht en Liefde.

Transformatie & Hoe je een crisis positief kunt gebruiken

(Uit: Nieuwsbrief 1 van Re-member-your-Self.com van december 2008)

Hoe je het ook wendt of keert een crisis is altijd een mogelijkheid naar transformatie. Transformatie is niet hetzelfde als verandering.

Verandering is meer van hetzelfde maar dan in een ander jasje en is een omkeerbaar proces. Bijvoorbeeld water wordt stoom en verandert weer terug in water. Bij veranderen ga je iets op een andere manier doen of uitproberen, maar er verandert niet wezenlijk iets. Het spreekwoord oude wijn in nieuwe zakken is hier van toepassing. Je kunt er je leven lang mee bezig blijven.

Transformatie voert je uiteindelijk - na de crisis - tot veranderde inzichten, dus tot loslaten van oude denkpatronen die je hinderden om je ware zelf tot bloei te laten komen.
Transformatie is niet omkeerbaar. Je kunt niet meer terug in de oude 'jij', in de oude vorm. Jouw energietrilling is veranderd. Dus automatisch trek je andere ervaringen en andere mensen aan.
Een mooi voorbeeld van transformatie is de pop die een rups wordt en de rups die een vlinder wordt. Dezelfde vlinder zal nooit meer rups kunnen worden, evengoed als dezelfde rups nooit meer pop kan worden.


Proces

Toch is het jammer dat het meestal een proces is waar je met je gewone bewustzijn of ego niet direkt op aanstuurt. Het overkomt je en voelt als een crisis. Je wordt als het ware getriggered om bewust te worden en daarna kun je niet meer terug naar de oude, vertrouwde patronen. Gelukkig maar, want die beknelden en deden pijn, net als de cocon te klein werd voor die prachtige vlinder.

Neem nu de economische crisis. Wie schiet er niet in de angst van het tekort? Wie blijft er nog positief? Toch is dit een mogelijkheid om te kijken naar hoe je in het leven staat. Welke patronen er aan je basis liggen. Alles is mogelijk en je wordt gesteund in alles wat je denkt of waar je op gefocused bent (Lees mijn artikel Focussen 1 of "hoe energie weer ging stromen").
Ook op wereldniveau is het goed dat er kritisch gekeken wordt naar hoe geldstromen verlopen, waar we het aan moeten uitgeven en dat, daar waar het uit evenwicht is, er een nieuwe balans gevonden wordt. Dat aan het licht komt waar zaken niet kloppen. Dat is in sneltreinvaart al een aantal jaren aan de gang. Is jou dat ook opgevallen?

Elke crisis is een mogelijkheid om bewustzijn te verwerven. En we zijn allemaal op weg, jij, ik, de buurman en buurvrouw. We hebben allemaal onze struikelpartijen. Dat is niet erg, dat hoort er bij en het zegt helemaal niets over op welk niveau je zit. Het is geen wedstrijd wie het verste is. Het gaat er alleen om dat je dat stukje bewustzijn pakt, dat je de les verstaat. En zelfs dat staat je vrij om op jouw tijd te doen. Maar, ben je eraan toe dan kan ik je terzijde staan met een healing-reading op afstand.