laat jouw energie weer stromen

Verbind met de Wijsheid van jouw Hart, laat jouw Energie stromen en kom in jouw Kracht!
"Herinner wie je werkelijk bent"

Healing Reading Selfhealing Counseling

ook op Afstand of Online
 

en Cranio-Sacraal Ontspanning

Voor: Zingeving - Focus - Zelfkennis - Balans - Energie - Levenslust - Bewustwording - Grenzen

In geval van: Burn-out - Stress - Vermoeidheid - Jezelf kwijt - Intuïtie verbeteren - In contact komen met jouw Gevoel en jouw Kracht - Wie ben je echt?

Zachte therapie past bij nieuwe tijd

(Uit: Nieuwsbrief 7 van Re-member-your-Self.com van 31 oktober 2009)

Ik gooi wellicht met het volgende onderwerp de knuppel in het hoenderhok, maar ala, het kan een aanzet tot overdenking zijn. In ieder geval was het dat voor mij.
Mijn eigen ervaringen, hetgeen ik gelezen heb en mijn eigen invoelende vermogen zetten er mij toe aan over het volgende te filosoferen.

Zou het zo kunnen zijn dat de harde therapieën niet meer passen bij de nieuwe tijd, bij de nieuwe energie. Want hard betekent pijn, pijn betekent angst en angst is voer voor het donker. En waarom zou het hard moeten als het ook zacht kan. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden is zo'n uitdrukking die bevestigt dat het vooral hard zou moeten zijn, wil het effect hebben.

Mijn ervaring met cranio-sacraal behandelingen bijvoorbeeld is, dat een zachte therapie wel degelijk een zeer diep effect en een transformerende werking heeft, zonder dat er pijn geleden hoeft te worden. Zacht betekent niet dat je voor problemen wegloopt; het maakt juist de kans groter dat je erbij kunt blijven in plaats van op de vlucht te willen slaan.

Aanvulling hieronder gedaan op 17 september 2015:

Een ervaring zo'n 23 jaar geleden onderstreept het bovenstaande.

Eén van mijn aerobic cursisten had pijn in haar nek en schouders. Ik bood haar een healing/massage bij mij thuis aan. Ze was al onder behandeling bij een fysiotherapeut, maar dat hielp niet. En ze nam het aanbod graag aan.
Zoals bij een healing toegaat maak je eerst contact op wezensniveau met de ander. Op dat niveau mocht ik haar, tot mijn verrassing, zelfs helemaal niet aanraken. Doordat ik op dat niveau met haar in contact bleef, mocht ik uiteindelijk wel met de behandeling beginnen. Het bleek, dat ze fysiek mishandeld werd door haar man. Niet zo gek, dat je dan op een dieper niveau bang bent voor aanraking.
Voor mij werd toen duidelijk dat de fysiotherapeut, met alle goede bedoelingen en wetenschappelijke kennis, haar grenzen, waarvan ze zichzelf ook niet bewust was, overschreedt. Hierdoor verkrampten spieren steeds weer op een andere plek, omdat ze zich innerlijk tegen de aanraking verzette.
Na mijn healing/massage was de pijn weg. Zonder dat ik mij daar verder mee bemoeid heb, heeft ze de stap genomen bij haar man weg te gaan. Blijkbaar was er een zodanige innerlijke verschuiving tot stand gekomen, vanuit een éénmalige zachte behandeling, zonder gesprekken, dat haar innerlijke bron gesterkt was om die stap te kunnen nemen.